USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Скільки вже снарядів ЄС передав Україні

Сьогодні 14:15
Євросоюз поставив Україні близько 700 тисяч артилерійських снарядів калібру 155-мм із обіцяного 1 млн.

Про це сказав високий представник ЄС Жозеп Боррельна передодні зустрічі з міністрами оборони країн Євросоюзу у Брюсселі у п’ятницю, 30 серпня, передає Кореспондент.

«Ми зараз на рівні приблизно 700 тисячі снарядів 155-мм калібру. Ми ще не на цільовому показнику, але Захід нарощує можливості», – заявив він.

За словами Борреля, промисловість країн ЄС ще нарощує потужність, тому виробництво боєприпасів продовжує зростати.

Також він повідомив, що буде збільшено кількість українських військових, які навчаються в країнах Євросоюзу. Наразі підготовлено 60 тисяч бійців.

Крім того, сьогодні міністри обговорять можливість відкриття в Києві координаційного центру для посилення взаємодії із ЗСУ у цих питаннях на місцях.

Нагадаємо, у березні 2023 року лідери Євросоюзу на саміті підтримали план поставок Україні боєприпасів у кількості 1 млн артилерійських снарядів протягом наступних 12 місяців. Пізніше стало відомо, що ЄС не встигає з поставками снарядів.

Також ЗМІ писали, що ЄС значно переоцінив свої можливості з виробництва снарядів для України.

Разом з тим Україні значно допомогла ініціатива Чехії, завдяки якій ЗСУ отримують десятки тисяч снарядів щомісяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus