USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Скільки волинян отримали бустерну дозу проти COVID-19 та чи є в області вакцини

12 Липня 2022 09:58
Станом на 11 липня двома дозами вакцини проти COVID-19 на Волині щеплено 43% населення. Бустерну дозу отримали 24 194 волиняни.

Про це повідомила головна спеціалістка обласного управління охорони здоров’я Людмила Рожко, інформує Суспільне.

За останній тиждень вакцинувалося 970 людей.

Щодо вакцин, каже спеціалістка, то їх на Волині є небагато. «На сьогодні на складі у нас залишилося вакцина Coronovac. Знаємо, що це є китайська вакцина. Pfizer немає, лише в закладах ще є, практично до 20 липня термін придатності», – зазначила Людмила Рожко і додала, що цього тижня в області очікують нові поставки вакцини.

«На Волині щоденно реєструють поодинокі випадки коронавірусу. Минулого тижня на COVID-19 захворіло 20 волинян», – розповіла завідувачка відділу епіднагляду обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна.
«Літній сезон триває. Тобто, дещо затихла захворюваність. Проте коронавірусна хвороба нікуди не зникла. Вона реєструється. Про це варто пам’ятати. І дотримуватися всіх правил. І найважливіше – це вакцинуватися, подбати про здоров’я себе і своїх близьких», – каже завідувачка відділу епіднагляду.

Зі слів Валентини Хомутінкіної, за прогнозами епідеміологів, восени можливий новий спалах коронавірусу в Україні. Тому, говорить, закликає вакцинуватися усіх, особливо людей старшого віку та осіб з хронічними захворюваннями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus