USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Скільки ухилянтів шукають за неявку в ТЦК на Волині

31 Березня 2024 20:26
На Волині обласне ТЦК оголосило в розшук 8 тисяч ухилянтів від загальної мобілізації в Україні.

Про це повідомила пресофіцерка Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук у коментарі ГІТ, пише портал Експерт.

«Вже мільйон людей прийшли добровільно, і навряд чи в іншій країні знайдеться ще стільки добровольців, які готові стати на захист Батьківщини. Однак не кожен виконує свій конституційний й громадянський обов’язок і на сьогодні у Волинській області перебуває близько 8 000 осіб у розшуку», – зазначила вона.

Всі 8 тисяч ухилянтів внесли до електронного реєстру військовозобов’язаних «Оберіг» як таких, що перебувають у розшуку, адже вони не з’явились до ТЦК за викликом чи проігнорували повістку.

Читати ще: Судять лучанина, який за гроші шукав багатодітних матусь для ухилянтів

Їм загрожує штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1 700 гривень) за ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За повторне правопорушення штраф збільшується до 3 400-8 500 гривень або рік виправних робіт за ст. 337 Кримінального кодексу України. Водночас за ігнорування мобілізаційного розпорядження за ст. 336 ККУ передбачається 3-5 років ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Журналіст Показати IP 31 Березня 2024 21:29
Редакція, доводжу до вашого відома, що визначення "ухилянт" не існує, а довести вину людини може лише суд. Це в першу чергу про об'єктивність вас як журналістів, бо навішати ярликів це вже інше.
СКЕПТИК Показати IP 31 Березня 2024 21:37
Країна добровольців перетворилась на країну ухилянтів
Ммм Показати IP 31 Березня 2024 22:50
Перші Ухилянти на фото і відео
Олексій Показати IP 1 Квітня 2024 03:47
Для цього є правоохоронні органи, хай охороняють наші права! Адже згідно статті 3 Конституції України, людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави. Ще раз: права і свободи в людини, обов'язок в держави! Армія лише на контрактній основі, тобто по трудовому договорі, як пише в положенні про ТЦК та СП. Ухилянти це ті, хто давав присягу, жили за рахунок держави, мають квартири від держави а зараз ховаються. Їх і мобілізовувати потрібно, вони військовозобов'язані. Всі інші люди і крапка!
Олексій Показати IP 1 Квітня 2024 04:07
Стаття 17 ч.1, 2 Конституції України. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу. Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на Збройні Сили України. Оборона і захист це різні поняття. Захист має ширше розуміння.
Правда Показати IP 1 Квітня 2024 08:17
Захищати свою країну під час нападу ворога-прямий обовязок громадянина.А якщо він "тікає",то це хто?"Ухилянт",чи може його до лику святих.Куди ти сховаєшся в сучасному світі,відповідальність все одно наступить.Мова впершу чергу про облік військовозобовязаних,всі мають бути обліковані,інакше ніяк.
Олексій до Правда Показати IP 1 Квітня 2024 09:30
Для вас повторю що оборона і захист мають різні поняття. Погугліть. По ваших словах жінки теж "ухилянти" бо втікають, тобто користуються своїм законним правом яке записане в 33 статті Конституції України. Виходить гендерна дискримінація, якої не може бути навіть під час воєнного стану, стаття 24. А за воєнний стан, це вже друге питання. Довго писати. Уважно читайте Конституцію України, особливо статтю 8
Правда Показати IP 1 Квітня 2024 10:26
У нас війна,якщо ще не допетрав,"великий"захисник прав і Конституції.Отже захищати країну доведеться всім громадянам,або паспорт на стіл і.....Жінки на обліку або добровільно,а також медпрацівники і фармацевти.І служить їх багато на відміну від дезертирів і втікачів,які будуть нести свою відповідальність і понесуть.
Олексій до Правда Показати IP 1 Квітня 2024 13:31
Але не введено стан війни, а лише воєнний стан, який вводиться у зв'язку з загрозою нападу, а не "військовою агресією". Стан війни вводиться коли збройна агресія. Стаття 106 Конституції України, пункти 19 і 20. В законі України про воєнний стан в статті 7 сказано, що воєнний стан не може бути продовжений, а повинен вводитись знову і знову, поки не зникне загроза нападу. А коли вже напали президент вносить до ВРУ подання про оголошення стану війни. Отже воєнний стан мав бути введений ще восени, коли війська стояли біля території України. А коли перейшли кордон 24 лютого, то мав бути введений стан війни. Чи може ви повірите президенту що в нас лише 31000 жертв? Я б залюбки паспорт віддав, але нажаль не випускають. То за яку свободу всі говорять?
Правда Показати IP 1 Квітня 2024 13:31
Ще раз!!!Військовий облік-обовязковий.Резерв-25-27.Інші, військовий вишкіл(3-5 міс.).Облік військовий-обовязково,ви навіть не змоможете зареєструвати дитину(паспорт,права),інше...Облік громадян України доступний у всіх реєстрах(МВС,ЦНАП,податкова,реєстр виборців,банки....інше)куди ви дінетесь???Просто потрібно стати на військовий облік!!!Без нього ви не громадянин УКРАЇНИ!Якось так.
Олексій до Правда Показати IP 1 Квітня 2024 14:05
Для жінок добровільний, для чоловіків обов'язковий, дивно. Якщо треба, в суді буду доказувати свою правосуб'єктність людини. Ви правильно написали УКРАЇНИ. В паспорті так і пише, а ще в ньому багато чого суперечить закону України про паспорт громадянина України. Чому тоді нам для виїзду за кордон потрібно закордонний паспорт, а наприклад полякам чи китайцям треба лише внутрішній паспорт?
Правда Показати IP 1 Квітня 2024 14:40
Спаси і сохрани.Що ти мелеш,Які жінки ,які обовязки???Війна!!! і на жаль на довго,на роки,до зброї підуть всі,інакше ніяк,бо потрібно просто ВИЖИТИ!!!Ще раз-ВСІ!
KGB Показати IP 1 Квітня 2024 15:51
Яких ви там ще ухилянтів шукаєте??? Там а селах лише діти і жінки полишалися! Шукайте,сука,їх серед "бєдних пєрєсєлєнцев",які приїхали на дорогих тачках і досі шикують по ресторанах,колишніх мусорах,суддях і прокурарах! І ще,народ- відкрийте ви нарешті Гугл- там все ясно написано,що так зване ТЦК- це комунальне підприємство,яке має свого власника 1988 року народження,це чмо живе в Хмельницькій області,має свій рахунок в банку від діяльності цього ТЦК і всі 100% коштів від діяльності цього ТЦК належать цій паскуді! Так що пиздіть- цих бандюг,бо їхня діяльність - незаконна!
Анонім Показати IP 1 Квітня 2024 15:55
А хто ти??? І де ти зараз, падло? В окопі чи на теплому диванчику?
Правда Показати IP 1 Квітня 2024 18:43
Без військового обліку і відповідного підтвердження,станете "бомжами" і за кордоном також.Ви і так вже ,дизертири-втікачі не можете приїхати навіть на похорон рідних,а там ви ніхто і надалі тільки презирство і зневага.Ставайте на військовий облік,мобілізація тільки після 25 років,військовий вишкіл з 18 років(3 місяці).Країни має знати свій військовий резерв для відбиття агресії і виживання,як держави.Все інше ваші "дурнуваті"балачки і якісь "законності" і інша маячня.
Правда Показати IP 1 Квітня 2024 19:26
Що рученьки,ніженьки вже трусяться.Вивчило одне слово,"окоп" і "включило браваду і свою дурню",недолуге.Читай текст...мова йде виключно про облік військовозобовязаних,який був і є обовязковим (18-60) і поза ним будуть значні обмеження для хитрунів-дизертирів,які вважають,що вони "розумніші" за інших.
Шо до Правда Показати IP 3 Квітня 2024 08:41
знову загострення. сезон прийшов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus