USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Скільки сусідні громади платитимуть за своїх дітей у садках Луцька

16 Лютого 2024 14:45
Станом на 1 січня 2024 року заклади дошкільної освіти Луцької міської територіальної громади відвідують діти із інших прилеглих до нашої територіальної громади населених пунктів.

Тож члени виконкому міської ради під час засідання затвердили фінансовий норматив на одного одержувача послуг у закладах дошкільної освіти комунальної форми власності на 2024 рік, інформують у міськраді.

У зв’язку із децентралізацією влади органів місцевого самоврядування, для налагодження партнерських взаємовідносин виникла необхідність звернутися до громад та інших органів місцевого самоврядування, діти жителів яких відвідують заклади дошкільної освіти Луцької міської територіальної громади, з питанням щодо відшкодування коштів за утримання таких дітей у ЗДО для забезпечення належної діяльності закладів дошкільної освіти комунальної форми власності.

Читати ще: У селищі на Волині хочуть закрити дитсадок, батьки б’ють на сполох

Фінансування та утримання закладів дошкільної освіти Луцької міської територіальної громади здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. У результаті укладення договорів Луцькою міською радою з об’єднаними територіальними громадами та іншими органами місцевого самоврядування про міжбюджетні трансферти для відшкодування коштів зменшиться навантаження на міський бюджет.

Тому необхідно врегулювати порядок оплати за утримання дітей закладів дошкільної освіти Луцької міської територіальної громади.

Для цього був затверджений членами виконкому фінансовий норматив на одного одержувача послуг у закладах дошкільної освіти комунальної форми власності на 2024 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus