USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Скільки ще зможуть наступати ЗСУ: пояснення військового експерта

13 Вересня 2022 14:29
Військовий експерт Олег Жданов пояснив, що контрнаступ ЗСУ буде невічним і потрібно бути готовими, що темпи суттєво зменшаться.

Він наголосив, що найближчим часом ми спостерігатимемо зниження темпів наступу і в якийсь момент має настати зупинка, пише ТСН.

«Вона неминуча. Неможливо наступати нескінченно. Тож суспільство має бути до цього готове. Сідаючи на шпагат, головне – не порвати штани. Ми ж розтягуємо свої тили. Уявляєте логістику: де розташований Куп'янськ, а де була лінія фронту, коли ми розпочинали наступ. Це треба все перевезти туди – в район Куп'янська.

Треба організувати там оборону, бо Росія починає потихеньку відходити від шоку, і зараз ми можемо спостерігати деякі спроби зібрати якесь військо для того, щоб завдати контрудару. Зможуть вони чи не зможуть – це вже питання другорядне, але треба бути до цього готовими», – зазначив він.

Експерт також пояснив, що війська, які були в обороні на лінії фронту, залишилися на своєму місці. У наступ пішли резервні війська, і вони його розвивають.

«Тому треба підтягнути основні сили, посадити їх в оборону, вивести наші частини, які наступали, з бою, перегрупувати їх, відновити їхню боєздатність, поповнити технікою, озброєнням і особовим складом, і тоді ми будемо готові до другого етапу. Зазвичай так і робиться. Або роблять наступним чином: накопичують необхідну кількість резерву, ешелонують його.

І ось, припустімо, коли резерв досяг піку і далі не може розвивати наступ, через те, що і втома людей, і втрати, це все-таки наступ, і розтягнутість фронту починає нести загрозу безпеці зустрічного удару від противника, тоді ці сідають у оборону, а через їхні голови заходить наступна хвиля резерву. Якщо у нас така хвиля є, алілуя, ми підемо вперед. Якщо такої хвилі немає, нам потрібна оперативна пауза для перегрупування.

Я думаю, що, найімовірніше, буде оперативна пауза для перегрупування. Тим більше, що велику частину Харківської області ми фактично зачистили», – розповів Жданов.

Експерт наголосив, що той оперативний успіх, якого ми досягли сьогодні, вражає.

«Ми відсунули російські війська на державний кордон навпроти Харкова. По річці Оскол ми Харківську область повністю звільнили. Як далі як розвиватиметься наступ – побачимо», – додав він.

Військовий експерт зауважив, що у стратегічному плані ЗСУ розпочали контрнаступальну операцію.

«Це перша пробна куля цієї операції. Далі у міру нарощування зусиль, у міру формування нових резервів, нових частин ми просуватимемося до державного кордону України, який був визначений чи всесвітньо визнаний у 1991 році», – підсумував Жданов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
К.лучанин Показати IP 13 Вересня 2022 15:15
Та закрийте рота цьому експерту! Він на кого працює? В нас є командування ЗСУ і йому вирішувати. Скільки вже раз говорилось командувачем і для змі і інших "експертів" щоб варнякали лишнього в ефірі. Ворог читає, аналізує, слухає. В нас є ще тьма колаборантів, які все це зливають рашці.
Ажтошнить Показати IP 13 Вересня 2022 16:20
Такі тезиси моя десятирічна дитина знає. Повилазили експерди, які не могли навіть передбачити очевидну війну до останнього дня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus