USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Скільки нині коштує приготувати борщ та що буде взимку

12 Вересня 2022 09:38
Аби дізнатися, у скільки обійдеться український борщ на трьох осіб, щоб двічі пообідати, журналісти ТСН побували на ринку та в супермаркеті.

Продавчиня м’яса Лідія, в якої поцікавилися, чи йде торгівля, каже: з початку війни продажі впали приблизно на 30%, а от товару вистачає. «Хто бере – як і брав, хто трохи менше, ну, беруть трошки», – каже вона.

Окіст на борщ вартує 29 гривень, додатково суповий набір – 10 гривень. Квасоля до них – 15 гривень за великий стакан.

На овочевій ятці п’ять картоплин, дві цибулини – одна на бульйон, інша на засмажку, одна морквина, одна капустина та одна голівка часнику, обходяться у 70 гривень. Додатково буряк вартує ще 13 гривень.

Відтак на ринку можна купити необхідне для борщу на 140 гривень.
Заступник міністра аграрної політики й продовольства України Тарас Висоцький запевняє, врожай цього року достатній. Тож принаймні восени ціни будуть доступними. Зростуть лише взимку, коли вартість їхнього зберігання стане вищою. «Тому у кого буде можливість навіть у домашніх умовах зберігати, рекомендуємо такий запас сформувати», – каже він.

Фермерів, які втратили врожай через тимчасову окупацію, в уряді просять фіксувати збитки і залишати заявки на компенсації на порталі «Дія». Позитивні прогнози щодо продуктових полиць і в одній з мереж супермаркетів. Там кажуть, базові наїдки будуть за адекватну ціну, забути цьогоріч треба лише про недорогі баштанні.

А от той самий набір продуктів для борщу вже у супермаркеті обійдеться на кілька гривень дорожче, бо домашньої квасолі тут немає, лише консервована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
До списка Показати IP 12 Вересня 2022 12:34
Сметана сепараторна 70-75Грн.; Томатна паста - від 55Грн. банка 0.5л до найдешевшого пакета пасти 0.07кг за 10Грн. і ще добре треба його пошукати-побігати, квасоля - 1 стакан -20Грн. Мясо від 120-140 Грн за 1Кг, Схочете зажарити шкварками - сало Від 100Грн. Рахуємо - мясо-сметана-сало =200Грн. Добавляємо решту, необхідного до борщу0100Грн. Разом від 300Грн. Чого від 300, а того що деякі продукти ви не зможете придбати по жмені чи ложчі. Смачного!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus