USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.55 10.75

Скільки на Волині автовласників замінили номерні знаки з літерами Z та V

21 Вересня 2022 07:07
За майже чотири місяці на Волині зареєстрували та перереєстрували 300 електромобілів з номерними знаками із літерами YA.

Про це розповіла Суспільному речниця регіонального сервісного центру на Волині Юлія Матящук.

Для автовласників, які хочуть позбутися номерних знаків із літерами «Z» та «V», послуга стала доступна з 27 травня.

«Була 201 первинна реєстрація авто та 99 перереєстрацій», – додала Юлія Матящук.

Зі слів речниці, найбільшим попитом послуга із заміни літер, які нагадують символіку російських військ, користувалася у Сервісному центрі МВС у селі Струмівка, неподалік Луцька. Там автовласникам видали орієнтовно двісті номерних знаків із літерами YA замість Z.

Нагадаємо, 22 травня Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 7214 про заборону символіки російської армії «Z» та «V».

Довідка

«Зелені» номерні знаки з латинськими літерами Z або Y згідно з наказом МВС України від 2 березня 2021 року – лише для електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів та інших типів електротранспорту. Літера Z означає «zero emisson», тобто нульові викиди. Загалом в Україні є майже 16 000 електрокарів із літерою Z на номерних знаках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Микола Показати IP 21 Вересня 2022 08:55
Та що ж ми за народ такий, схоже що без кацапів не можемо навіть по нужді сходити. А якщо вони бойові одиниці будуть називати прізвищами людей із закінченням на -ук -юк, багатьом нам доведеться на Волині прізвища міняти. Ніхто ж нікого не звинувачував, що на кожній одній такій "екологічній" автівці пише "зеро емішн", ну не випускають в нас поки Таврію з наклейкою "нульові викиди"
Інсайдер до Микола Показати IP 21 Вересня 2022 10:25
Головне тут слово "нульові"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus