USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Скільки місць і скільки дітей у садочках Луцька. Таблиця

1 Лютого 2017 08:15
Попри попередні запевнення чиновників, у Луцьку переповнені дитсадки. Кільком тисячам маленьких лучан доводиться тіснитись.

Нещодавно управління освіти Луцької міськради запевняло, що місць у садочках міста достатньо. Ми спробували копнути глибше. Виявилось, що журналістам сказали неправду. Кількість дітей у багатьох луцьких ДНЗ значно більша за кількість місць. Про це повідомляє «Четверта влада» з посиланням на відповідь на запит управління освіти Луцької міської ради.

Кількість місць та кількість дітей, наведені у таблиці, станом на 2017 рік:

Раніше спеціаліст управління освіти Валентина Гдира пояснювала, що найбільша потреба у дошкільних закладах та найбільша кількість дітей – у центрі міста. За словами чиновниці місто потребує ще хоча б два дошкільних заклади, аби забезпечити потребу лучан у дошкільній освіті.

За словами начальника управління освіти Луцької міської ради Олега Гребенюка така кількість дітей свідчить про переповнення дошкільних закладів.

– На сьогодні ситуація така що потребує відкриття додаткових садочків, що і робиться кожного року, – пояснює пан Гребенюк. – В цьому році плануємо ввести в дію ще один садочок. Але тут є також свої нюанси. Справа в тому, що є списочний склад і реальна явка дітей. Ще є більше 300 дітей, яких батьки не віддали в школу, а мали б віддати в перший клас. І тому близько 300 місць зайнято. Тут є багато нюансів і вони потребують окремого розгляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 1 Лютого 2017 08:31
А чому в 31-ий недобір діток? Нормальний ж садочок...
Анонім Показати IP 1 Лютого 2017 08:31
Ну зато чиновникам світло і просторо. Скорочували-скорочували чиновників, а їх все більше. Колись сиділи тільки у міській раді, а зараз позабирали садочки, розадили їх, а їм місця все одно не вистачає. От є у нас собачий притулок, а його директорка сидить в кабінеті у бувшому дитсадку по Богдана Хмельницького. Є у нас нікому непотрібна контора по працевлаштуванню на Шопена Теж в приміщенні дитсадка. А є ще всілякі пенсійні фонди і бюро кадастру, які розміщені в приміщеннях дитсадків. А дітки сидять у переповнених групах і черга з народження. І нема на то ради.
Мама Показати IP 1 Лютого 2017 08:54
"Ще є більше 300 дітей, яких батьки не віддали в школу, а мали б віддати в перший клас. " про що вони кажуть?!?!? Дітей на 3500 більше ніж місць у садочках!!!!!!!
Однак Показати IP 1 Лютого 2017 10:29
Хай повернуть всі приміщення колишніх садочків. А в районі Чернігівського треба збудувати Садок, бо всі возять звідти в 5ий садочок, тому знаю в одній групі було 47 дітей. А там ліжок тільки 40..... як вихователі можуть приділити всім увагу? Крім того про цих 300 дітей чиновник сказав не подумавши. Існує такий фактор як фізична і психологічна готовність дитини до школи. Тому не йому вирішувати чи мали б батьки вести їх в школу. Крім того багато дітей йдуть в школу в 5 років, що компенсує тих 300 шестирічок. А ще рятівними кругами для садочків стали приватні садочки і маленькі школи. Якщо порахувати ще їх, то місць в садочках має бути вдвічі більше!!!!
Лучанка Показати IP 1 Лютого 2017 20:28
Пропоную всім вихователям не мовчати ,а підніматись,зарплата у двірника є мінімальна 3200,а вихователі і того не мають,садочки переповнені,дітей по групах в рази більше,за над норму дітей ніхто не доплачує,зато Романюк і Гребенюк продають тендер на харчування тим хто більше заплатить...Вихователі хватить мовчати,ви всі педагоги маєте вищі освіти,досить,скільки можуть на вас їздити ,скільки на вас відмиває грошей міська рада...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus