USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Скільки Луцька громада скерувала на підтримку ЗСУ з початку року

29 Травня 2024 12:51
Виконання бюджету Луцької громади за перший квартал поточного року складає 98,7%. Левову частку з місцевого бюджету було спрямовано на підтримку ЗСУ – майже 100 мільйонів гривень.

Проєкт рішення Про виконання бюджету Луцької міської територіальної громади за І квартал 2024 року розглянули 29 травня на сесії Луцької міської ради.

Як інформувала директорка департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілія Єлова, виконання бюджету забезпечено на 98,7%. Загалом до бюджету громади за перший квартал 2024 року мобілізовано доходів у сумі 865 620,7 тис. грн. Податок на доходи фізичних осіб залишається одним із найбільш вагомих джерел наповнення бюджету, питома вага якого в надходженнях загального фонду за звітний період склала 61%.

Читати ще: Луцький міський голова передав ще один пікап від громади для військових

За перший квартал 2024 року з бюджету громади проведено видатків на суму 785 328,9 тис. грн. Власні доходи бюджету спрямовували в першу чергу на забезпечення якісного функціонування закладів бюджетної сфери.

Виконання бюджету в умовах воєнного стану зумовлює необхідність спрямування фінансових ресурсів не лише на найбільш пріоритетні напрямки соціально-економічного розвитку громади, а й для посилення територіальної оборони, функціонування бюджетних установ в умовах війни, здійснення підтримки військових частин.

Читати ще: Пікап, дрони та інструменти: Луцька міськрада передала чергову допомогу військовим

Загалом на підтримку Збройних сил України та правоохоронних органів, цивільний захист із бюджету громади було спрямовано 99 387,3 тис. грн.

Ці кошти було скеровано на придбання засобів розвідки (квадрокоптери, тепловізори), комп’ютерної техніки, засобів зв’язку, засобів відеонагляду, матеріальних цінностей (речове майно, військове спорядження), забезпечення пально-мастильними матеріалами, закупівлю запасних частин до автомобільної техніки та здійснення її ремонту, закупівлю будівельних матеріалів, інструментів, електрообладнання, будівництво та облаштування фортифікаційних споруд, проведення ремонтно-будівельних робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 30 Травня 2024 15:00
А скільки могла заради перемоги?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus