USD 41.25 41.58
  • USD 41.25 41.58
  • EUR 41.40 41.80
  • PLN 10.30 10.60

Скільки людей залишиться в Україні через 15 років після війни: оцінка демографів

22 Січня 2024 23:38
Якщо війна в Україні закінчиться наприкінці 2024 року чи в 2025-му, то через 15 років після цього кількість населення становитиме приблизно 30,5 млн людей.

Про це розповів заступник директора з наукової роботи Інстистуту демографії та соціальних досліджень імені Михайла Птухи Олександр Гладун 24 каналу, пише ТСН.

Демографи оцінили, що на початок 2022 року кількість населення України становила приблизно 42 млн. Йдеться про кордони 1991 року, тобто разом з окупованим Кримом та захопленими частинами Донеччини і Луганщини.

Читати ще: У 2033 році населення України становитиме близько 35 мільйонів, – демографи

За словами Гладуна, аби спрогнозувати чисельність населення, довелося закласти прогнози щодо народжуваності, смертності та міграції. Але найперше питання, яке потрібно було розв’язати, – коли закінчиться війна.

«Адже під час війни демографічні процеси мають свої особливості, протягом двох-чотирьох років після війни є свої особливості. Лише після цього періоду демографічні процеси більш-менш стабілізуються. Тоді можна робити більш-менш точні прогнози», – пояснив заступник директора з наукової роботи Інстистуту демографії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus