USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

Скільки дітей із Нововолинської громади їздили цьогоріч на оздоровлення за кордон

Сьогодні 17:46
У літній період за кордоном вдалося оздоровити 168 дітей із Нововолинської громади.

Як формують списки дітей для поїздки, розповів БУГу керівник управління міськради освіти Олег Янюк.

Діти різного віку мали змогу побувати в Німеччині, Польщі, Литві та Франції.

Зі 168 дітей 76% – це діти у яких служили або служать батьки в ЗСУ, 14% – обдаровані діти та відмінники, решта 10% – малозабезпечені.

«Хтось думає, що десь якась корупція, що сам собі начальник освіти вирішив та кого хочеш написав. Насправді, це робиться дуже просто. Міський голова домовляється з містами-партнерами, які готові прийняти діток, на це не витрачають коштів з бюджету, все витрати за рахунок сторони, яка приймає. Вони надають кількість діток та вік, яких можуть прийняти, далі ми цю інформацію передаємо на школи і вони формують списки. У першу чергу їх формують з дітей, в яких батьки загинули, служили, служать в ЗСУ, далі – дітки ВПО, малозабезпечені, і вже потім – обдаровані», – сказав Янюк.

Читати ще: Тут лікує навіть повітря: яке оздоровлення пропонують у санаторії «Лісова пісня»

Він додав, що не всі розуміють, що діти, які їхатимуть на відпочинок, повинні мати закордонний паспорт. Також не всі батьки готові відпустити дитину.

«Лунали кілька звинувачень, що погано забезпечується оздоровлення дітей, батьки яких у лавах ЗСУ. Ми старались максимально забезпечити таких діток відпочинком. Але ж є моменти, коли батьки відмовляються, не подають заявок та документів, то тоді їде інша категорія, обдаровані. Але жодної зайвої діти, яка не заслужила, немає», – додав начальник.

Також була поїздка в Словаччину для діток з футбольної команди, де вони обмінювалися досвідом з іншими командами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus