USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.35 10.55

Скільки часу потрібно для встановлення бойлера?*

27 Лютого 2023 10:48
Електричний водонагрівач – поширений побутовий пристрій, завдяки якому суттєво підвищується комфорт проживання в квартирі чи приватному будинку. Його наявність дозволяє завжди мати доступ до гарячої води й бути незалежним від комунальних служб.

Якщо вирішили придбати водонагрівач, замовте послуги його монтажу на сайті Master911. Тут ви знайдете досвідчених фахівців, які оперативно виконають завдання.

Скільки часу потребує монтаж бойлера

Усе залежить від особливостей вибраної моделі та місця монтажу. В середньому досвідченому фахівцеві достатньо двох годин. Але за умови, що всі матеріали завчасно підготовлені, є вільний доступ до мереж водопостачання й електропостачання.

Наприклад, невеликий прилад ємністю до 30 літрів можна встановити за 40 хвилин. Якщо це велика модель на 200 літрів, то встановлення бойлера може потребувати більше часу — до 5-6 годин.

Основні правила, яких потрібно дотримуватися

Є низка правил, яких потрібно обов’язково дотримуватися, виконуючи монтаж обладнання. Розглянемо основні з них.

1. Закріплювати бойлер потрібно на капітальній та суцільній стіні. У жодному разі неможна встановлювати пристрій на гіпсокартонні чи дерев’яні перегородки.

2. Місце монтажу має бути максимально наближеним до комунікаційних мереж водопостачання, каналізації, електропостачання.

3. Розетка має розташовуватися порядіз пристроєм. Рекомендовано, щоб до розетки йшов окремий кабель, який відповідає потужності приладу.

4. Додатково потрібно встановити захист для електромережі – пристрій аварійного відключення.

5. Навколо має залишатися достатньо простору для виконання технічного обслуговування.

Візьміть до уваги той факт, що кожен виробник техніки надає свої рекомендації щодо підключення. Зокрема додає схему, якої потрібно дотримуватися.

Як правильно зафіксувати бойлер

Для цього передбачено окремі монтажні гаки. Їх постачають у комплекті, вони розраховані на навантаження, яке їм доведеться витримувати. Окрім гаків, можна використовувати монтажну планку, яку фіксують анкерними болтами.

Щоб не помилитися під час монтажу, попередньо потрібно зробити розмітку. Інколи завод-виробник надає в комплекті з обладнанням спеціальний шаблон. Це суттєво спрощує процес вибору місця.

Виконуючи монтаж елементів кріплення, переконайтеся, що відстань до стелі достатня для навішування бойлера.

Підключення до мережі

Також потрібно суворо дотримуватися рекомендацій виробника щодо підключення приладу до водопостачання й електропостачання. Зазвичай в комплекції передбачено всі необхідні елементи, деталі.

Можливо, додатково доведеться купити кабель. Це необхідно у тому випадку, коли в місці монтажу немає розетки й потрібно встановити нову. Обирати рекомендують провід з трьома жилами 3 на 2,5. Його підключають безпосередньо до щитка.

Перед першим увімкненням бойлер треба заповнити водою – відкривають крани на пристрої.

Якщо хочете бути впевненими, що бойлер буде підключено максимально надійно, замовляйте послуги професійних монтажників на сторінці https://master911.ua/uk/service/ustanovka-boylera/geo/lvov. Досвідчений фахівець виконає всі роботи згідно з вимогами і правилами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus