USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

«Скажи, за що я тебе 15 років бив»: волинянин хотів менше покарання за домашнє насильство

Сьогодні 20:59
У суді опинилося колишнє подружжя. Розглядалася справа про домашнє насилля. Тетяна та Віктор розлучилися у 2018 році, однак продовжували жити разом у спільному будинку.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За словами потерпілої, підсудний регулярно вдавався до домашнього насилля, зокрема бив, погрожував, залякував та ображав. Після чергового епізоду потерпіла таки звернулася до суду.

«У них колись була сім’я, але зараз вони лише жили в одному домі. Подібні випадки бували в Україні. Але інколи хтось із колишнього подружжя вважає, що далі є стосунки й далі можна жити таким самим життям», – зазначила представниця потерпілої Інна Стретович.

Читати ще: На Волині чоловік отримав умовний термін, бо ображав і виганяв з дому матір

У матеріалах справи зафіксовано щонайменше п’ять епізодів домашнього насилля, за які були адміністративні стягнення. Обвинувачений регулярно лаявся та бив ексдружину, потім сплачував штрафи і знову брався за старе.

Врешті чоловік за свої дії опинився на лаві підсудних. У суді першої інстанції під час допиту щиро покаявся та просив суворо не карати його. Потерпіла все ж наполягала на суворому покаранні, адже, з її слів, була змушена роками терпіти насилля.

Суд, врахувавши всі обставини справи, призначив чоловікові один рік обмеження волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим терміном.

Читати ще: Планують створити сім'ю: судили ковельчанина, який кілька разів ударив співмешканку ножем

Додатково суд зобов’язав кривдника пройти спеціальну програму для осіб, які вчиняють домашнє насилля. Обвинувачений вирішив оскаржувати вирок в апеляції, оскільки вважав його надто суворим і хотів м’якшого покарання.

На підтримку апеляційної скарги адвокат обвинуваченого вдалася до словесних маніпуляцій, за що отримала зауваження від судді.

«Чому ми написали апеляційну скаргу? Мій клієнт проживав 15 років у шлюбі. За цей час вони придбали земельну ділянку, побудували будинок, виростили двох дітей. Й у 2018-му сталося розлучення, після якого вони проживали разом постійно. А вже минулого року ексдружина почала просити мого клієнта з’їхати з будинку, який є спільною власністю. Відтак почалися сварки, бо він не мав куди переїжджати. З того часу вона почала викликати поліцію», – розповіла адвокатка обвинуваченого Руслана Ткачук.
Вона додала, що не було якихось серйозних побоїв, ймовірно, вважаючи, що це хоч якось виправдає факти домашнього насилля.

«Це не були страшні конфлікти чи побої. Це були винятково нецензурна лайка, повідомлення в месенджері. У подальшому мій клієнт почав зловживати спиртним», – відзначила захисниця.

Говорячи лише про лайку та смс-погрози, адвокатка й сама вдалася до маніпуляцій, адже у вироку суду першої інстанції чітко зазначається про численні побої руками та ногами. Разом із підсудним захисниця просила про зміну покарання на громадські роботи.

Читати ще: «Домашнє насильство не має виправдання». Луцька поліцейська – про просвітницьку роботу та убезпечення жертви

Обвинувачений переконував, що був неправий. Висловив бажання пройти спеціальну програму й налагодити відносини з ексдружиною.

Прокурор зауважила, що покарання відповідає тяжкості злочину, адже чоловік систематично вдавався до насильства. А потерпіла та її представниця діляться іншими подробицями.

«Ми були в шлюбі з 2003-го, тобто 15 років. Чоловік сильно зловживає спиртним. Він агресивний. Якщо я не підкоряюся, коли він напивається, то не просто б’є, а знущається», – поділилася потерпіла Тетяна.

«На судовому засіданні перед ухваленням вироку сам обвинувачений сказав: «А скажи суду, за що я тебе 15 років бив». Мені здається, ця фраза прозвучала досить красномовно», – заявила представниця потерпілої.

У підсумку в скарзі обвинуваченому відмовили, а вирок першої інстанції залишили без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus