USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Скарби часів Золотої лихоманки виставили на аукціон

6 Грудня 2022 00:23
Сотні артефактів часів Золотої лихоманки, які були поховані в уламках корабля Центральної Америки, будуть виставлені на аукціон.

Про це пише Кореспондент з посиланням на Phys.org.

Як відомо, корабель затонув після потрапляння в ураган у вересні 1857 року. Це стало однією із найстрашніших морських катастроф в історії США.

Пароплав ще називали Корабель золота. Дорогою з Панами до Нью-Йорка на ньому загинули близько 425 людей, 153 людини вдалося врятувати. Більше століття багато їхніх речей досі були запечатані і заховані на глибині близько 2,2 тис. метрів під водами Атлантичного океану.

Тепер кілька безцінних раритетів чекають на свого нового власника. На публічному продажу за них планується отримати близько мільйона доларів. Аукціон відбудеться у Ріно.

Серед лотів – кришка від найстарішого відомого ящика зі скарбами Веллс Фарго і грубі робочі штани шахтаря часів Золотої лихоманки, кишеньковий пістолет кольт 1849 року і паперові гроші 1850-х років, ілюстроване видання роману 1849 року Граф Монте-Крісто, а також дагеротипний знімок на металевій пластині невідомої жінки. Її згодом назвали Мона Ліза із глибин.

На аукціон також потраплять золоті самородки, пасажирські квитки, кишеньковий годинник, брошки, сорочки Brooks Brothers, пояс цнотливості і навіть ящик пивних пляшок, повних пива.

Зазначимо, що перші знайдені золоті монети та зливки у 1980 році були продані у 2000 році. 2017-го на продаж надійшло ще більше предметів, виявлених пізніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus