USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Екснардеп Микитась перебуває під домашнім арештом в розкішному маєтку. Показали відео

5 Грудня 2020 21:24
Один з найбільших і скандальних забудовників столиці Максим Микитась – головний герой новин останніх днів. Колишній власник будівельної корпорації «Укрбуд» провів півроку в СІЗО, а в середу, 2 грудня вийшов на свободу. Точніше – під домашній арешт.

Про це повідомляє Страна.

Екснардеп відшкодував 50 000 000 з 81 640 000 доларів збитку у справі про привласнення майна Нацгвардії України. Більше того, Микитась пішов на угоду з НАБУ (Національне антикорупційне бюро) і став давати свідчення проти заступника глави Офісу президента Олега Татарова.

Татаров тиждень тому жорстко виступив проти НАБУ, заявивши, що це «не українська історія», і сказавши про необхідність звільнення глави НАБУ Артема Ситника. Після чого проти нього НАБУ активізувало кримінальні справи (ґрунтуючись на показах Микитася), а йому самому намагалися вручити підозру. Після свідчення на Татарова Микитася і випустили на волю. Крім того, Микитась дав свідчення і проти експрем’єра Володимира Гройсмана. Нібито довіреній особі останнього забудовник дав офісні приміщення в елітному ЖК «Аристократ» за ціною в три рази нижчою ринкової в обмін на потрібні для Микитася рішення.

Маєток забудовника дуже сильно виділяється на тлі сусідських будинків. Тут, у своїй розкішній резиденції, під цілодобовим домашнім арештом і знаходиться Максим Микитась. І умови тут, прямо кажучи, розкішні.

Журналісти побували в селі Гнідин на березі Дніпра. Це цілий палац з гостьовим будинком, гаражем на чотири машини і хазяйським двором для численного автопарку з елітних іномарок, власним озером, басейном, тенісним кортом, дитячим майданчиком і виходом до річки.

Сам особняк в класичному стилі вражає своєю площею. Два поверхи і мансардний дах, величезна літня кухня і тераси, які виходять на задній двір.

Все це займає одну тисячу сімсот тридцять один кв. м, ще окремий будиночок для гостей на 261 квадрати. Це навіть більше, ніж володіння Петра Порошенка в Козині.

На ділянці Микитася немає клумб і химерного ландшафтного дизайну. У дворі просто постелений живий килим з трави, безліч туй і блакитних ялин.

Також висаджені молоденькі плодові дерева, є кілька грядок. За будинком – справжнє дитяче містечко (у Максима і його дружини Наталії дві дочки – Ред.).

Тут тобі і поле для гри в футбол, баскетбол, великий теніс. І гойдалки з гіркою. І навіть саморобний двоповерховий будиночок з дерева для ігор на свіжому повітрі.

Це елітна місцевість прямо на березі Дніпра. Поруч озеро Золоче і однойменне котеджне містечко. До Києва рукою подати: пів години або 25 км - і ви в центрі міста.

За документами, резиденція в Гнідині числиться на дружині підприємця з 2014 року. Просторий особняк Микитась позначив, як «дачу». А територія загальною площею 1,2 гектара.

Відзначимо, що крім цього володіння по декларації за 2019 рік, яку екснардеп подавав в НАПКА (Національне агентство з питань протидії корупції) на нього оформлені два будинки: в столиці (523 кв. М і вартістю майже 10 000 000 грн) і крихітний в передмісті (44 кв. м в Іванковичах).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
"" Показати IP 6 Грудня 2020 08:54
В якій краіні світу ще таке можливе?
Активіст до "" Показати IP 6 Грудня 2020 13:42
У африканських та латиноамериканських.
Народна прокуратура Показати IP 6 Грудня 2020 11:44
Пішов на угоду, щоб майно не конфіскували, а людям подають, нібито у зв'язку з тим, що дав показання стосовно адвоката на той час Татарова.
так таки так до Народна прокуратура Показати IP 6 Грудня 2020 15:12
на угоду з суддями та прокурорами в першу чергу.
Гіднюкам Показати IP 6 Грудня 2020 17:15
Вперёд на штурм?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus