USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Скандальний дрифт у Києві: гонщик розповів свою версію подій

15 Серпня 2021 14:33
Чемпіон України з дрифтингу Олександр Гринчук заявляє, що компанія Red Bull знімала відео дрифту на Софійській площі для популяризації бренду, а також до Дня прапора та Дня Незалежності, і що після таких проектів компанія завжди прибирає.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на відеокоментар Гринчука на YouTube

«Розповідаю свою версію подій без виправдань і спроб придумати, що і як було в інших. Я атлет Red Bull вже 9 років, і непросто так мій контракт з року в рік продовжують. Ми провели безліч проектів з компанією в різних куточках нашої планети, але про це трохи пізніше. У мене в контракті прописано, що я повинен взяти участь в проектах, одним з яких був оголошений парний дрифт в центрі Києва з запрошеним колегою по цеху Red Bull з Ірландії віце чемпіоном Європи Конором Шанаханом. Метою проекту є просування бренду і зйомка красивого відео до Днів прапора і Незалежності України», – зазначив Олександр Гринчук.

За словами Гринчука, такі зйомки починаються рано, щоб створювати якомога менше незручностей для пішоходів і інших учасників руху. Тому о 5 годині ранку приїхали машини з обладнанням і почалася підготовка до зйомок. О 7:30 почався дрифт.

Гринчук розповів, що приблизно «раз на годину» приїжджали кілька патрулів поліції, викликаних жителями, і «майже відразу ж їхали».

Потім прийшли блогери і журналісти головних ТВ-каналів, яких теж катали на площі.

В кінці спортсмени зробили прапор України димом, проект відзняли і почали збирати обладнання.

За словами Гринчука, після цього – «як завжди Red Bull і робить» – заїхала клінінгова компанія, яка повинна була прибрати площу за 3 доби, а спортсмени переїхали на іншу локацію.

Він додав, що «години через 3 вони почали офігівати від виття, яке влаштували блогери і політикани», а на майданчик NoMotors, де в цей час були спортсмени і машини, приїхала поліція.

За словами Гринчука, їм тривалий час не дозволяли залишити майданчик, обмежуючи право на свободу пересування, але «після невеликого скандалу вдалося змусити поліцію опитати» його в якості свідка.

Потім поліція викликала евакуатори, щоб забрати машини на штрафмайданчик в якості речового доказу.

За словами Гринчука, клінінгова компанія все прибрала, як і обіцяла, за 3 дні, а всі, хто «повилазили зі своїх нірок порозмазувати залишки гуми по площі», виявилися просто «статистами цього процесу».

Спортсмен нагадав, що подібні ролики з дтрифтом знімають в різних куточках планети часто на замовлення і на гроші адміністрацій міст.

За його словами, там «бачать вигоду від реклами міст і залучення інвестицій», а в Києві захотіли побачити «тільки сліди шин на 3 дні».

Нагадаємо, Red Bull UA без дозволу знімали рекламу на Софійській площі – посеред пішохідної зони компанія влаштувала дрифт на великій швидкості. В машинах, які дрифтували, перебували реперка Alyona Alyona та чемпіон України із дрифтингу Олександр Гринчук.

Міська влада попросила поліцію розслідувати інцидент. У КМДА підкреслили – у небезпеці перебували всі пішоходи, які проходили повз у той час.

Міністр культури Ткаченко заявив, що обурений зйомками екстремального водіння у «буферній зоні ЮНЕСКО» і також вимагає розслідувати, як вони стали можливими.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Хуліганство» та вилучила автомобілі.

Компанія Red Bull Україна попросила вибачення у жителів Києва і обіцяла усе повернути до стану, який був раніше.

Реперка Альона Савраненко (Alyona Alyona), яка була пасажиром автівок під час скандального дрифту на Софійській площі, заявила, що її команді сказали про те, що відеоролик знімають до Дня Незалежності України, а її завдання було просто кататися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олег Показати IP 15 Серпня 2021 17:00
Ти довбодятел, такі заходи завжди мають бути узгоджені з місцевою владою. А на рахунок прибирання - твоя клінінгова компанія може прибрати тільки сміття, але аж ніяк не почистити бруківку. Хотів би я побачити, як би ти віддирав би сліди від шин на бруківці після такого дрифту)))
До до Олег Показати IP 15 Серпня 2021 21:45
Та вони хімією залили, відмили, а те що від такого миття потім та бруківка сипатись почне їх це не хвилює. Для цьго і існують дозволи на етапі видачі яких всі ці моменти обговорюються.
! Показати IP 15 Серпня 2021 18:03
цей гранчак заробляє бабло і йому глибоко наплювати що це буферна зона ЮНЕСКО-для нього усе какая разница!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus