USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Скандальна ДТП з Трухіним: нардепу вручили підозру в хабарі

7 Вересня 2022 19:57
Народний депутат Олександр Трухін, який рік тому потрапив у скандальну ДТП, заявляє, що правоохоронці вручили йому підозру щодо аварії і що на час розслідування він залишає фракцію «Слуга народу» у Верховній Раді.

ПРо це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

7 вересня 2022 року прокурором САП за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомлено про підозру народному депутату України ІХ скликання, який за «150 тисяч» намагався підкупити патрульних поліцейських.

У серпні 2021 народний обранець став учасником ДТП, в результаті якої постраждало 6 осіб. Перебуваючи на місці дорожньо-транспортної пригоди, нардеп запропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 150 тисяч без зазначення грошової одиниці за безперешкодне залишення місця ДТП. Зі слів народного обранця ці кошти знаходилися в автомобілі, у якому він їхав.

У рамках досудового розслідування детективами зібрано достатньо доказів для повідомлення народному депутату України про підозру у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України. Санкція статті передбачає максимальне покарання до 4 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Важливо: Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За словами самого нардепа, підозру він отримав 7 вересня від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, і стосується вона «одного з епізодів ДТП».

Трухін запевняє, що на вручення підозри з‘явився добровільно, «нікуди не тікав і тікати не збирається».

«Мій дім Україна, який я не покидав і ніколи не покину, і буду продовжувати робити все, що в моїх силах для нашої Перемоги. А це – і евакуація людей, і пошук військового обладнання по всьому світу та його доставка в Україну, і багато іншої роботи, про яку розкажу колись своїм онукам», – написав він.

Нардеп дає слово, що буде співпрацювати зі слідством і брати участь у всіх слідчих діях. «Мені немає чого приховувати», – запевняє він.

Також Трухін повідомив, що звернувся до голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії з проханням призупинити його членство у ній на період розслідування для того, щоб ця справа не кидала тінь на репутацію всієї нашої команди.
Нагадаємо, 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі сталася ДТП за участю Audi А8, в якому перебував депутат «Слуги народу», заступник голови бюджетного комітету Олександр Трухін. ЗМІ спочатку повідомляли, що саме він був винуватцем аварії та керував авто. Згодом десятки видань видалили свої новини про ДТП або відредагували їх і прибрали ім’я нардепа.

Після оприлюднення 2 лютого відео з місця ДТП за участю депутата Олександра Трухіна його виключили з партії «Слуга народу».

Загалом під час аварії травми отримали шестеро людей. Це пасажири Audi A8, Ford Kuga (голова Комітету арбітрів Української асоціації футболу італієць Лучано Лучі та його помічник) і Daewoo Lanos. Водій останнього розповів, що не бачив, хто саме був за кермом A8. Речник МВС Артем Шевченко лише 30 серпня вперше офіційно підтвердив, що нардеп був в авто.

Поліція вважає, що автомобілем керував не Трухін, а Віктор Склема – помічник депутата Полтавської обласної ради та керівника місцевого осередку «Слуги народу» Фахраддіна Мухтарова, а Трухін, як і Мухтаров, був пасажиром. Сам Трухін вперше прокоментував ДТП лише 1 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus