USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Скандал навколо спецперепустки для Віктора Павліка: розповіли, хто видав співаку документ

19 Травня 2023 19:07
Скандальну історію зі спеціальною перепусткою співака Віктора Павліка продовжують обговорювати українці. Поліція вилучила у Віктора Павліка спецперепустку, якою він вихвалявся в одному з відео в соціальних мережах, коли разом із дружиною пересувався в авто Південним мостом у Києві.

ТСН.ua поцікавився у КМДА: хто і як видає спецперепустки в місті та від кого її отримав Віктор Павлік.

Про це розповів Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА.

Хто і як у Києві видає спеціальні перепустки?

Перепустки видає військова комендатура або Центральне управління військової служби правопорядку по місту Києву та Київській області. Вони їх замовляють і видають для столиці й області. В Києві перепустки видає КМДА. Документ видається на підставі листів від підприємств та організацій, які їх потребують. Спецперепустка – це документ суворої звітності, на кожній є свій оригінальний номер. Тому легко можна перевірити – хто її отримав, хто видав, коли і як.

Яку кількість спецперепусток вже видано?

Точної кількості чиновник не назвав – це інформація не для розголошення.

«Можу сказати, що їх видали достатньо багато. Перепусток потребує столичний бізнес, адже їхня логістика має працювати цілодобово, а також усі ремонтні служби міста. Тож таких перепусток видано чимало. Важливо зазначити, що перепустки не видають фізичним особам – лише юридичним», – сказав Микола Поворозник.

Роблять ксерокопії і несуть за це відповідальність

Чи відомо про факти підроблень такого документа, наскільки він від цього захищений?

На кожній перепустці є свій номер і голографічні знаки. Підробити їх достатньо складно, але можна відслідкувати, як саме вона потрапила до тієї чи іншої особи. Трапляються випадки, коли роблять ксерокопії перепустки і намагаються з її допомогою проїхати під час комендантської години. Правоохоронці вилучають такі документи, а за фактом порушення розпочинають кримінальне провадження. Такі випадки, на жаль, непоодинокі в місті.

Хто видав перепустку Павліку

Зі слів першого заступника голови КМДА, Віктору Павліку видали спеціальну перепустку, номер якої обліковується саме за Київською областю. Подробиць і підстав отримання він не знає. В Києві її йому точно не видавали.

«Документ не можна дарувати. Які можуть бути подарунки під час війни? Схожий випадок трапився у Львові, коли начальник поліції подарував перепустку, що дозволяє проїзд на площу Ринок, своїй подрузі. Тут така ж сама ситуація. Життя людей, на жаль, нічому не вчить...» – додав чиновник.

Діє лише під час комендантської години

Спеціальну перепустку можуть отримати журналісти й артисти за умови, якщо вони обґрунтовують, що документ їм конче необхідний для роботи, коли людині треба пересуватися містом.

«Але я хочу ще раз наголосити, що перепустка дає право виключно пересуватися містом у час, коли діє комендантська година – від 00 до 05:00 ранку. Більше вона жодних переваг не дає. Для того, щоб нею користуватися, потрібно бути членом тієї організації чи підприємства, яке її отримало та видало людині. Тому у водія має бути з собою службове посвідчення та названа причина, чому він переміщається містом у нічний час», – наголосив Микола Поворозник.

Як ми писали, поліція Києва відібрала у музиканта Віктора Павліка спецперепустку на проїзд Південним мостом в Києві. Сталося це після того, як його дружина похвалилася, що він прокатав її режимним об'єктом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 19 Травня 2023 20:17
Кому війна, кому мама рідна (:
! Показати IP 19 Травня 2023 20:39
Які вони обоє щасливі, шо не знають, які вони обоє дурні !
Ковельчанин Показати IP 20 Травня 2023 10:04
А остальним хто? І скільки це коштує? Я теж хочу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus