USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Сів за кермо замість знайомої без прав: у Луцьку водію BMW X5 не вдалося відмазатись за п’яне водіння

26 Лютого 2023 07:17
В обласному центрі Волині чоловіку, який п’яним керував автомобілем BMW X5, не вийшло уникнути покарання.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

У матеріалах справи йдеться про те, що водій Тарас П. керував BMW X5 у стані алкогольного сп’яніння, рухаючись вулицею Кременецькою під час комендантської години. Результати приладу Alcotest Drager – 1,62 проміле.

На суді свою вину правопорушник заперечив, пояснивши, що до моменту складення відносно нього адміністративних матеріалів він не керував авто. За кермом перебував його товариш. Також у салоні авто була їхня знайома. Чоловік повідомив, що після їхньої зупинки поліцейські вказали на нього, як на водія, хоча він і заперечував. Зі слів правопорушника, огляд на стан алкогольного сп`яніння він пройшов, бо цього вимагали правоохоронці.

Натомість свідок у письмових поясненнях вказала, що вона разом із обвинуваченим поверталася додому з Ківерців. На вулиці Рівненській у Луцьку їх зупинили поліцейські через порушення комендантської години. Її було притягнуто до адміністративної відповідальності, оскільки вона керувала автомобілем, не маючи водійського посвідчення, адже не отримувала його взагалі. Тому вона пересіла на сидіння пасажира, а за кермо BMW X5 сів обвинувачений та продовжив рух.

Слова жінки підтвердили відеозаписи з боді-камер патрульних, тому суд дійшов висновку, що вина Тараса П. повністю доведена. Відзначимо, що правопорушник також не отримував водійського посвідчення.

В підсумку суд оштрафував любителя п’яної їзди на 17 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus