USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

«Сюрприз» для Путіна: Молдова підписала газовий контракт з Грецією

7 Квітня 2023 12:56
На тлі масових антиросійських санкцій, введених у зв’язку з вторгненням росії в Україну, Молдова підписала рамкову угоду з грецькою державною компанією DEPA Commercial щодо постачання блакитного палива.

Як повідомляє молдавський телеканал TV8, документ був підписаний в Афінах під час офіційного візиту до Греції міністра енергетики Молдови Віктора Парлікова та керівника державної компанії Energocom Віктора Бінзаря, пише УНІАН.

Бінзар повідомив, що трейдери в регіоні постачають газ з декількох географічних точок, включаючи Схід, США та Африку, за вигідними цінами.

Цей контракт передує будь-якому контракту купівлі-продажу і є обов’язковим для виконання між компаніями в Європейському Союзі.

«Співпраця між Молдовою та Грецією дозволить збільшити роль підземних родовищ газу в Україні для забезпечення Центральної Європи природним газом у холодний період поточного року. Досвід Energocom минулого сезону з використання інтерконектора Греція-Болгарія показав можливість використання трансбалканського газопроводу в реверсивному режимі», – повідомив міністр енергетики Парліков.

Грецію вважають стратегічною точкою з доступними джерелами енергії, де вже працює термінал зрідженого природного газу (СПГ), а другий термінал буде завершено до кінця року.

Президент Молдови зазначила, що повна енергонезалежність від росії стане можливою через два роки, коли буде закінчено будівництво магістральної лінії електропередач Кишинів-Вулканешти. Ця лінія дозволить об’єднати енергосистеми Молдови та Румунії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Парашка Показати IP 7 Квітня 2023 13:25
А Греція купує нафту в Нікарагуа, яка купує в росії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus