USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Сім’я приховала від 93-річної киянки, що Росія розв'язала війну. Жінка назвала це злочином

19 Квітня 2022 15:06
93-річна киянка Олена Іллівна Лугова понад місяць не здогадувалася, що в Україні почалась повномасштабна війна, а її рідне місто Київ обстрілюють ракетами. Рідні приховували це від неї, боячись, що через вік і слабке здоров’я жінка може не витримати цього.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Олена Іллівна народилась в 1928 році і добре пам’ятає і репресії 1937 року, і Другу світову війну, і трагедію в Бабиному яру.

Жінка – кандидатка історичних наук, яка за свої проукраїнські наукові роботи під час СРСР піддавалася гонінням. Усі жахи, які довелося пережити у дитинстві, вона переповідала рідним.

Невістка Надія, яка є єдиною родичкою Олени Іллівни, боялася, що новину про ще одну війну її свекруха не витримає. Тож вирішила це приховати.

«Коли почалася війна, вона була погана. Зараз вона рухається з паличкою, тоді взагалі не рухалася. Ми вирішили, що накладати на це ще переживання – буде надмірно», – запевняє невістка Надія.
Тож у будинку раптово «вийшла з ладу» техніка, а всім знайомим заборонили бодай словом згадувати про війну.

Тримати все в секреті вдавалося 33 дні, поки хтось не проговорився у телефонній розмові.

«Вона не видала цю подружку під жодними тортурами. Вона сказала нам з доглядальницею, що ми скоїли злочин, що її відлучили від інформації. Що це гріх», – каже жінка.

Тепер жінка слухає новини по кілька годин день і співає – у такий спосіб бореться з тугою і безсонням.

Киянка зізнається, єдине, про що шкодує – що не може боронити країну.

«З великим бажанням, якби я не була така стара, я і сліпа, і глуха, і ледве рухаюсь, але я хочу, щоб Україна стала незалежною державою», – каже жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus