USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Сім’я не здогадувалася кілька років: волинянина судили за вживання психотропів

Сьогодні 10:32
Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров’я щорічно моніторить ситуацію щодо вживання наркотиків в Україні. За даними опитування, за минулий рік понад 80 % людей, які вживають, мають вищу освіту і працюють. Опитування свідчить: чоловіки частіше за жінок пробують наркотики – кожен четвертий із п’яти опитаних.

Люди будують сім’ї та планують майбутнє, не помічаючи, як наркотики поступово заповнюють частину життя. Так трапилось в одній волинській сім’ї, де є дружина, чоловік і двоє дітей. Усе стало відомо, коли додому з обшуком навідалися правоохоронці, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я не знала, що мій чоловік має проблеми з психотропами. Коли знайшли психотропну речовину, він зізнався, що вживає вже довгий час, ще коли приїхав із Польщі», – зазначила дружина.

Подружжя довгий час працювало за кордоном. Там чоловік пристрастився до наркотиків. На частину накопичених коштів закупився, усе зберігав у сараї.

«Незаконно придбав психотропну речовину, обіг якої заборонений, в особливо великому розмірі. Зберігав її за місцем проживання», – пояснила прокурор Катерина Балас.

Читати ще: 90 пакетиків на місяць: волинянин доводить, що сам вживав наркотики, а не продавав їх

«Пізніше він мені зізнався, що був залежним, не міг зупинитися. Сам просив мене завести його до лікаря. Йому було соромно перед дітьми, мною і матір’ю», – акцентувала дружина.

Чоловік до цього судового засідання встиг пролікуватися. Однак за зберігання наркотиків для власного вживання, тобто без мети збуту, йому загрожувало позбавленням волі від п’яти до восьми років.

Зазвичай людина, яка добровільно звертається до лікувального закладу й починає лікування від наркоманії, звільняється від кримінальної відповідальності. Але в цьому випадку так не вийшло. Слідство довело: зберігання було у великих розмірах.

Прокурор просила суддів визнати обвинуваченого винним і призначити шість років позбавлення волі. Чоловік раніше не судимий, у всьому зізнався, має двох доньок, одна з яких – неповнолітня.

«У цій ситуації є пом’якшувальні обставини. Ба більше, враховуючи факти каяття і щирого зізнання, прошу не позбавляти мого клієнта волі», – переконував адвокат Віталій Філюк.

Читати ще: У Маневицькій колонії росіянин знайшов наркотики і отримав ще пів року ув’язнення

Сам чоловік пояснював свою пристрасть важкою працею. Мовляв, так розслаблявся. Після того, як попався на гарячому, зрозумів, що може втратити сім’ю.

«Я все життя працював на тяжких роботах: вантажником, будівельником. На цю речовину підсів за кордоном. Вона стимулювала працю. Але я боюся втратити сім’ю», – твердив обвинувачений.

Суд визнав чоловіка винним. Йому призначили п’ять років позбавлення волі. Але вирок замінили на два роки іспитового строку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus