USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Україна – найбільший імпортер зброї в Європі. Тут вже працює мінімум сім західних виробників озброєння

6 Серпня 2024 23:42
Багато західних виробників зацікавлені в тому, щоб працювати в Україні і вивчають таку можливість або вже проводять переговори. Станом на зараз відомо про сім іноземних виробників озброєння, які працюють або скоро почнуть працювати в Україні.

Про це пише Meta.ua.

Україна – найбільший імпортер зброї в Європі і залишиться ним після перемоги. А також буде експортером власної та західної зброї. Вже зараз західні компанії відкривають в Україні підприємства для ремонту та виробництва зброї і військової техніки.

Це компанії з Німеччини, Британії, США, Канади, Туреччини та Чехії. Імовірно, інформація про деякі компанії не потрапила в публічний доступ, тож перелік може не обмежуватись сімома.
Читати ще: «Укроборонпром» і Rheinmetall відкрили перший спільний цех з ремонту й виробництва бронетехніки в Україні

До слова, у липні німецький виробник зброї та боєприпасів Rheinmetall отримав замовлення від українського уряду на будівництво заводу в Україні, про яке було оголошено у лютому 2024 року. Замовлення охоплює повне технічне оснащення заводу аж до введення в експлуатацію.

Нагадаємо, Rheinmetall домовився з Україною про спільне виробництво бойових броньованих машин Lynx.

Відомо також, що на початку липня у США відкрили представництво «Укроборонпрому». Усе це – задля пошуку інвестиційних можливостей та потенційних військово-технічних партнерів у США. Одним із пріоритетів є новітні військові технології, їх пошук та ефективне впровадження, а також забезпечення взаємодії українських та іноземних команд для управління спільними підприємствами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus