USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Шия – наче решето: у селі біля Луцька з дробовика обстріляли псів. Розшукують свідків

9 Грудня 2021 10:10
У селі Боратин поблизу дороги із численними стріляними ранами виявили собаку, якого розшукували власники. Ще одного зниклого пса виявити не вдалося, можливо, він помер від ран.

Про це повідомила Альона Колодій-Голова у Фейсбуці.

Зі слів жінки, пси Лютий та Джессіка зникли у селі Боратин вранці 7 грудня. Згодом перехожі виявили Джессі на узбіччі біля дерева, в районі пилорами.

«Бачте, вона стрілена, експертиза встановила дріб 7(дуже дрібно). Не можу стримати обурення і хвилювання, як у вівторок в населеному пункті могли відстрілювати собак????? Будь ласка, хто чув постріли 07.12, можливо, з самого ранку до вечора чув постріли, повідомте 0991372979. Не будьте байдужі, бо сьогодні мої собаки, а завтра можуть бути і ваші, і не тільки собаки.....Лютого, чорного собаку так і не знайшли, напевно, по ньому пройшлись із дробовика ближче», - пише волинянка.
Як повідомляли, нещодавно у Гаразджі невідомі на джипі розстріляли з мисливської гладкоствольної зброї сплячого собаку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
ідіотам закони не пи Показати IP 9 Грудня 2021 10:39
Так звані мисливці таким чином розважаються. Сьогодні стріляють по кішках і собаках, завтра почнуть людей розстрілювати. Бачите, ії екстріму не вистачило. Хтось контролює психічне здоров"я тих "вбивців-мисливців"?
Йй до ідіотам закони не пи Показати IP 9 Грудня 2021 13:16
З чого Ви взяли, що то мисливці?
Правдоруб Показати IP 9 Грудня 2021 10:54
Припускаю що це тіж "мисливці" що нещодавно стріляли в іншу собаку. Зайти автомобіль з якого стріляли напаредодні не складає труднощів навіть не знаючи номерів. Доки вони не будуть покарані це не закінчиться та може постраждати ще багато домашніх улюбленців...
Андрій до Правдоруб Показати IP 9 Грудня 2021 11:07
На фб в групі місцевій люди скидували фото і озвучували хто це був. Людина з впевненістю заявила, що це службова машина ківерцівського лісгоспу. І віз по нині там. Чекаємо резонанснішого випадку, коли прикривати своїх стане тяжче і вийде за межі області.
Мешканець Показати IP 9 Грудня 2021 10:59
Відсутність реакції держ органів на такі випадки пожне свої плоди. Будемо дітей обабіч дороги знаходити...
Лучанка Показати IP 9 Грудня 2021 11:01
Ті, хто це зробив - справжні виродки. І нехай ні на мить не сумніваються - бумеранг вже в дорозі. Тваринці - швидкого одужання. Власникам - співчуття
Роман Показати IP 9 Грудня 2021 11:02
Боратин - село. В кожного навколо хати є забор, от там нехай і гуляє. Завели собаку то дивіться за нею і не відпускайте гуляти саму по вулицях. Мій собака по вулицях не бігає, а як гуляємо то на повідку. Моя дружина і дитина як ходять то тих собак бігає тьма, гавкають, лякають. Вчинок не виправдовую, але хоже на те, що власника попереджали щоб не відпускав собак гуляти без нагляду. В Полонці був випадок: собака злякала дитину, батько пройшовся по сусідах і попередив щоб не випускали собак бо буде відстрілювати. Хто не послухав залишився без собаки.
555 до Роман Показати IP 9 Грудня 2021 11:16
Згоден життя і здоров'я людини понад усе!!!!!!!!!!!!Выдповыдальнысть несе власник!!!!!!!
До Романа до Роман Показати IP 9 Грудня 2021 11:54
Згідно вашої логіки можна сусідам зробити попередження щоб за дітьми дивилися і потім їх відстрілювати, бо вони налякали вашу дитину??? Ви хоч клепку маєте в голові щоб усвідомити, що це все кримінальна відповідальність, ніхто ні при яких обставинах немає права позбавляти інших життя! Якщо є проблема її необхідно вирішувати цивілізовано і без насилля. Чи ви по законах Дикого Заходу живете? Ось поки є такі люди, як ви, будуть ці вбивства і покриватися і сприйматися як "добрий день". Тим паче голден ретривер не є агресивною породою , їх масово викоритовують у ролі поводиря у містах. У мене кіт агресивніших за них.
Полішук до До Романа Показати IP 9 Грудня 2021 12:16
Згідно Вашої логіки - собака якщо подібна на породистого може вештатись без нагляду буть де. Може ганяти котів, кусати дітей, гавкати на перехожи. І всі мають вірити що то собака - друг людини, вона ніякої шкоди не приносить нікому. Маєте вихованця - відповідайте за нього, тримайте в огороженій території, вигулюйте на повідку, прибирайте какахи під час вигулу!!! Він не повинен бігати населеним пунктом без господаря! Те що відстріляли - засуджую, але Ви не знаєте де її відстріляли!!! Можливо людина в себе в дворі застрелила, і побіг підранок. Якби в мене в дворі вешталась собака велика і я її сприйняв би як загрозу для моїх дітей і теж би застрелив! Тільки кулею а не дріб, щоб не мучилась.
Роман до До Романа Показати IP 9 Грудня 2021 13:38
1. Клепка в мене є і напевно більше Вашого, так як я не ображаю незнайомих людей. 2. Я написав, що вчинок не виправдовую. 3. "поки є такі люди, як ви" - це які? В мене є собака і коти і нікого я не ображаю. 4. Не рівняйте собаку і дитину (зразу видно зоошизу). Діти це маленькі люди, яким можна пояснити, що щось можна, а щось ні, кудись можна, а кудись ні. Собак же привчили люди, які повинні знати, що можна собаці, а що ні. Ви собаці не поясните, що там гуляти не можна. Якщо ж господар цього не розуміє то й собаку йому заводити не можна. 5. Коли дитина йде по вулиці і їй на зустріч біжить велика собака, то чи це найдобріший у світі лабрадор-поводир чи скажена дворняга то переляк гарантований. P.S. Згідний, що собока не винна, треба було господарю по шапці надавати, а собаку вилучити.
Коментатор до До Романа Показати IP 9 Грудня 2021 13:47
Як ви можете рівняти дитину з собакою!!!!!!!!!!!!!!!!!! Собака це тварина!!!!!!!!!!!!!!Таке навіть порівнювати не можна!!!!!!!!Я теж маю собаку і несу за неї\ відповідальність я!!!!!!!!!!!!!!!!!!А в нас закони не працюють собаки без намордників(відповідні породи), бігають де хочуть я вже не кажу про прибирання після улюбленців чого не скажете про країни де Закон понад усе та й людські якості!
Коментарянка до Коментатор Показати IP 9 Грудня 2021 16:28
А чим смерть тварини вам не трагедія? Собаки в середньому мають рівень інтелекту, який відповідає рівню 5-7 річному віку дитини. Чи може дитина краща тим, що з неї може вирости вбивця, чи шахрайка, чи просто нищити природу навколо буде, не думаючи хоча б про те, що лишиться нащадкам? Людина - це та ж тварина. І вбивство є вбивство.
Пиз до Коментарянка Показати IP 9 Грудня 2021 20:22
Ти бездітне порівнюєш дитину з собакою?
morpheus до Роман Показати IP 9 Грудня 2021 12:00
Батько в курсі, що за відстріл собак передбачена кримінальна відповідальність? Чому за помилки господаря тварина повинна розплачуватись своїм життям? Кожен такий батько повинен зрозуміти одне, що є закон і він забороняє йому здійснювати наругу над тваринами. Це не проблема собаки, що вона гуляє сама, відповідальність несуть в першу чергу люди.
Дідо до morpheus Показати IP 9 Грудня 2021 13:05
Зоошиза еталона.
morpheus до Дідо Показати IP 9 Грудня 2021 13:52
Автобус тут до чого? Чи може ви мали на увазі еталонНа? По ділу є що сказати, чи закони у нас тільки для депутатів, що ви обрали?
Коментатор до morpheus Показати IP 9 Грудня 2021 14:03
Ото ж бо є ЗАКОН!!!!!!!!!!!Хоча в нас він не дієвий!!!!!!!!!!!!!!Кури,собаки,коти це все ініціатива і Велика відповідальність Власника!!!!!!!!!! У Швейцарії собакам навіть операції роблять щоб вони не гавкали і не заважали сусідам (але це несумісне порівняння))))
morpheus до Коментатор Показати IP 9 Грудня 2021 14:59
Закон недієвий тому, що люди його не виконують або і просто не знають про нього. Але незнання не звільняє від відповідальності. Розстріляти собаку це не тільки аморально, за це світить і покарання на законодавчому рівні уже. Звичайно, можна говорити, що у нас такі справи у деяких людей взагалі подив викликають судячи із фітбеку навіть у цій новині. Але не всі відразу, є речі які нашому суспільству ще прийдеться переосмислити, і одне із них це відношення до домашніх тварин. (Я не зоозахисник якщо що)
Коментатор до morpheus Показати IP 9 Грудня 2021 14:06
Тоді що власнику буде?????Тоді от сусіди побачили,тлефонують у відповідну службу і йде наповнення бюджету у вигляді Великого штрафу!!!Але поки у нашій країні такого нема люди доходять до самосуду!
Полішук до morpheus Показати IP 10 Грудня 2021 09:12
Статтею 22 Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження» передбачено, що зобов’язання господарі при поводженні з домашніми тваринами повинні дбати про домашню тварину, забезпечити їй достатню кількість їжі та постійний доступ до води; надавати можливість домашній тварині здійснювати необхідні рухи, контактувати з собі подібними. Слід забезпечити наявність намордника, повідка, що необхідні для здійснення вигулу домашньої тварини поза місцем її постійного утримання. На домашній тварині має бути нашийник з ідентифікуючими позначками. Крім того, власник має забезпечувати, зокрема своєчасне надання домашній тварині ветеринарних послуг (обстеження, лікування, щеплення тощо), а також негайно повідомляти медичну або ветеринарну установу про випадки заподіяння домашньою твариною ушкоджень здоров'ю людині або іншим тваринам.
Полішук Показати IP 9 Грудня 2021 11:11
Те що стіляли - то незаконно, безумовно! Але чому собаки були на вільному вигулу без господаря поза межами приватного домоволодіння?
555 Показати IP 9 Грудня 2021 11:13
Це винні у цьому самі!!!!!!!!!!!!!!!Ваші собаки то дивіться за ними належним чином!!!!!!А то в мене в селі теж Лабрадор часом бігає (доречі моя улюблена порода собак) вже не раз кажу власникам дивіться за собакою,як це побігла,то ж не миша!!!!!!!!То часм знаєте теж такі думки виникають.............якщо я щось тримаю, то я за це відповідаю!!!!!!!!!!!!
Ага до 555 Показати IP 9 Грудня 2021 16:55
Звісно. Вийдете вночі за хлібом у цілодобовий магазин, щоб на ранок канапки зробити смачні. А вам біля магазину нетверезі молодики ніс , ребра поламають. І коли до вас у лікарню навідається представник правоохоронних органів для опитування у кінці махне рукою і скаже "Так а шо ж ви хотіли? Самі винні! Немає чого до магазину ходити уночі". Ось так і живемо.
Анонім Показати IP 9 Грудня 2021 11:13
Та щоб тим ідіотам, які таке роблять, карма віддячила у всіх життях сторицею
007 Показати IP 9 Грудня 2021 12:08
Це не дає ніякого права стріляти , за це стаття , і можна реально сісти за жорстоке поводження з тваринами , а чому собака там бігала треба розбиратись . Але повторюсь аж ніяк не розстрілювати це жорстоко !!!
Полішук до 007 Показати IP 10 Грудня 2021 09:08
А можливо це була самооборона і людини стріляла вимушено!
Анонім Показати IP 9 Грудня 2021 15:59
Вчинок не підтримую, але вважаю, що власник псів сам винен і має отримати і інші негативні наслідки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus