USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.40
  • PLN 10.55 10.72

Швейцарське місто Лугано робить BTC та USDT законним платіжним засобом*

25 Жовтня 2022 17:56
Лугано, італомовний фінансовий центр на півдні Швейцарії, оголосив, що біткоїн (BTC) і Tether (USDT) стануть де-факто законним платіжним засобом. Це означає, що криптовалюти прийматимуть у місті, навіть якщо швейцарський франк залишиться основною валютою країни.

Місто Лугано також оголосило про плани проведення операцій з майнінгу біткоїна з використанням «зеленої» енергії (джерела відновлюваної енергії).

Запуск токена LVGA

Цей крок став результатом партнерства Лугано з Tether, емітентом всюдисущого стейблкоіна USDT. Оголошення про це було зроблено 4 жовтня у прямому ефірі, який спільно провели офіційні особи міста Лугано та технічний директор Tether Паоло Ардойно.

Мета партнерства – позиціонувати Лугано як передове розумне місто та криптохаб Європи. Ардойно заявив, що Лугано стане моделлю для глобального прийняття криптовалют, а його власний токен LVGA, ймовірно, відіграватиме основну роль.

Біткоїн, USDT та LVGA незабаром будуть використовувати в Лугано для сплати податків, адміністративних та дозвільних зборів місцевих органів влади, паркувальних квитків та плати за навчання для студентів, а також для інших цілей.

Криптохаб Європи

Швейцарське місто Цуг відоме як «крипто долина» Європи завдяки безлічі блокчейн-компаній та стартапів, які користуються криптодружнім підходом місцевого уряду.

Ініціатива Лугано під назвою Lugano Plan B (B-Bitcoin) йде далі, роблячи його першим містом у Європі, яке приймає BTC і USDT як законний платіжний засіб. Лугано приєднується до Сальвадора і робить ставку на майбутній успіх біткоїна та інших криптовалют.

У пресрелізі Tether йдеться, що партнерство з Лугано стане першим «повномасштабним практичним прикладом використання Tether у містах».

Поки неясно, чи підуть за ним інші європейські фінансові центри, сподіваючись зберегти конкурентоспроможність, чи чиновники спостерігатимуть за експериментом Лугано збоку.

Якщо ви збираєтеся в найближчому майбутньому відвідати Лугано або Сальвадор, рекомендуємо придбати криптовалюту та випробувати її як платіжний засіб у дії.

Ми представляємо криптобіржу Cryptex. Платформа має широкий спектр корисних інструментів та зручний інтерфейс, що дозволяє миттєво здійснити угоду у будь-який зручний момент. Ви можете обміняти криптовалюту на майданчику Cryptex з повною анонімністю. Біржа надає своїм користувачам можливість інвестувати в криптовалюту без довгої реєстрації та підтвердження своєї особи і здійснити купівлю або продаж всього в кілька кліків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ванюша Показати IP 25 Жовтня 2022 21:26
Закінчиться війна, переїду в Швейцарію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus