USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Швеція виділила €56,6 млн на допомогу українській енергетиці

28 Травня 2024 15:35
Уряд Швеції виділяє новий енергетичний пакет для України вартістю 650 мільйонів шведських крон (€56,6 мільйона). Ці кошти допоможуть забезпечити світлом школи, лікарні, транспорт, водопостачання та бізнес.

Про це пише шведський урядовий сайт, передає Бабель.

«Росія все більше націлюється на українську енергетичну систему з метою виведення з ладу життєво важливої ​​громадської інфраструктури. Щоб посилити стійкість України, ми зараз збільшуємо підтримку енергетичного сектору», – сказав міністр міжнародного співробітництва та зовнішньої торгівлі Швеції Юган Форсселл.

Читати ще: Британія та США виділяють додаткові кошти на підтримку енергетики України

Нова підтримка складається з двох частин:

- 500 мільйонів шведських крон (€43,5 мільйона) через фонд підтримки енергетики України Енергетичного співтовариства;

- 150 мільйонів шведських крон (€13 мільйонів) через Програму розвитку ООН (ПРООН).

Читати ще: Швеція надасть $7 мільярдів військової допомоги Україні впродовж трьох років

Фонд підтримки енергетики України отримує фінансову підтримку від урядів, міжнародних організацій та фінансових інституцій, щоб потім допомагати Україні закривати нагальні потреби в енергозабезпеченні.

Підтримка через ПРООН спрямована на фінансування термінового будівництва енергетичної інфраструктури в Україні, закупівлі генераторів, трансформаторів, установок тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus