USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Швеція представила найбільший пакет військової допомоги для України: до нього увійдуть літаки

29 Травня 2024 11:57
Швеція представила 16-й і найбільший пакет військової допомоги для України. Загальна його сума становить 13,3 мільярда шведських крон.

У межах пакета Сили оборони, серед іншого, отримають літаки радіолокаційної розвідки та управління (ASC 890). Швеція також дарує весь свій запас гусеничних бронетранспортерів Pansarbandvagn 302 (Pbv 302) для створення нових бригад української армії, артилерійські боєприпаси та надає ресурси для обслуговування раніше переданого обладнання, пише Бабель.

Читати ще: Швеція надасть $7 мільярдів військової допомоги Україні впродовж трьох років

Для подальшого зміцнення протиповітряної оборони України в пакет підтримки також входять ракети класу «повітря-повітря» 99Rb 99 (AMRAAM), які можна використовувати і на літаках, і в наземних системах ППО.

Rb 99 – це ліцензійна версія американської ракети AIM-120B (AMRAAM) з дальністю пуску до 70 кілометрів, які раніше збирали в Швеції. Цими ракетами озброєні шведські багатоцільові винищувачі JAS 39 Gripen.

Читати ще: Швеція виділила €56,6 млн на допомогу українській енергетиці

Додатково Швеція передає надлишкові паливозаправники з запасів своєї армії, обладнання для обслуговування переданих раніше спроможностей, долучається до фінансової підтримки коаліцій.

Шведському агентству оборонних досліджень доручили підтримати Україну у створенні власного оборонного науково-дослідного інституту. В межах пакета передбачено й посилення спроможності України у сфері командування та управління через надання терміналів з підпискою на супутниковий звʼязок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus