USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Швеція оголосила свій рекордний пакет військової допомоги Україні на $683 мільйони

20 Лютого 2024 13:49
Швеція виділить Україні військовий пакет допомоги обсягом $683 мільйони. Це вже 15-й пакет допомоги і найбільший від країни.

Про це повідомив міністр оборони Швеції Поль Джонсон, передає Бабель.

Цей пакет підтримки задовольняє деякі з найбільш нагальних потреб України та узгоджується з коаліціями військового потенціалу, які формуються в рамках Контактної групи з питань оборони України.

Читати ще: Швеція збільшить виробництво 155-мм артилерійських боєприпасів для України

Швеція передасть артилерійські боєприпаси, систему протиповітряної оборони RBS70, протитанкові ракети, ручні гранати та гранатомети Carl Gustaf. Також країна передасть 10 десантних катерів Stridsbåt 90 і 20 групових катерів, а ще підводне спорядження. А ще – допомогу фондам для закупівлі додаткового озброєння для України.

Окрім того, Швеція виділить ще $96 мільйонів до спільного з Данією фонду, який закуповує для України бойові машини піхоти CV90.

Читати ще: Канада навесні передасть Україні понад 800 дронів

«Війна Росії проти України – це також війна проти порядку, заснованого на правилах. Україна захищає не лише власну свободу, але й свободу всієї Європи. Швеція підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми не можемо дозволити Росії виграти цю війну», – заявив міністр оборони Швеції Поль Джонсон.

Загалом із часу повномасштабного вторгнення Росії Швеція передала зброю та обладнання для України в розмірі $2,9 мільярда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus