USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Швеція дарує Україні понад 500 тисяч доз вакцини Pfizer, адаптованої до штаму Омікрон

14 Вересня 2022 06:35
Уряд Швеції ухвалив рішення подарувати Україні понад 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу виробника Pfizer/BioNTech.

Як пише Європейська правда, про це повідомила глава МЗС країни Анн Лінде.

За її словами, допомогу передали на запит України, що надійшов минулого тижня.

При цьому передають новішу версію вакцини, адаптовану до штаму Омікрон. Конкретну назву препарату не вказують. Ймовірно, йдеться про Comirnaty Original/Omicron BA.1, оскільки остання затверджена адаптована вакцина від Pfizer – Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 – отримала зелене світло від європейського регулятора та Єврокомісії лише напередодні.

«Україна буде однією з перших країн у світі за межами ЄС, які отримають нову, адаптовану вакцину», – зазначають у комюніке.

У ньому додають, що Швеція в пропорції до чисельності населення за час пандемії коронавірусу стала одним з найбільших донорів вакцин для менш забезпечених країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Вересня 2022 08:31
А можна поміняти на БК 155мм? А вакцину нехай самі собі колють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus