USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.50 10.65

Штучний інтелект визначатиме можливість повторного злочину: Мін’юст запускає «Касандру»

13 Вересня 2020 16:16
Міністерство юстиції починає використовувати програмне забезпечення з елементами штучного інтелекту «Касандра», яке аналізуватиме можливість повторного порушення закону злочинцем.

Про це у відеозверненні розповів міністр Денис Малюська, повідомляє Укрінформ.

«Покарання за злочин встановлює суд, але для того, щоб йому допомогти в цьому, існує документ під назвою «Досудова доповідь», який готують співробітники пробації. Це частина Міністерства юстиції. У цьому документі описується особистість обвинувачуваного, а також оцінка ймовірності вчинення ним нових злочинів. Відповідно «Касандра» цей процес автоматизує», – розповів Малюська.

Він зазначив, що співробітник пробації, проставивши відповіді на запитання у межах програмного забезпечення, отримує оцінку ймовірності скоєння нового злочину від 0 до 97. Така оцінка здійснюється алгоритмом, який за те чи інше питання дає бали, а потім їх підсумовує.

«Досить скоро «Касандра» навчиться самостійно визначати, скільки балів потрібно дати за відповідь на те чи інше питання. А через декілька років у нас буде великий масив даних, за результатами машинного навчання якого «Касандра» навчиться аналізувати відповіді не тільки на перелік простих запитань, а й аналізувати всі інші дані, які є про злочинця», – зазначив Малюська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Бред Показати IP 13 Вересня 2020 16:40
Списали трохи грошенят на непотрібство
Попкорн Показати IP 13 Вересня 2020 17:37
І ще буде галактична тюрма, де люди перевиховуватимуть недобросовісних гостей із космосу, а також буде можливість телепортуватись в минуле аби перевірити причетність підозрюваного до злочину...
Мозок молюска Показати IP 13 Вересня 2020 18:04
А ця фігня скаже, чи порозумнішає президент, коли піде на другий термін?
Арафат Показати IP 13 Вересня 2020 18:18
А при тому Малюська не зміг дати правову оцінку діям Єрмака в Берліні - в край заплутався у власних думках
А Показати IP 13 Вересня 2020 20:28
воно визначить, що курить чи нюхає той малюська?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus