USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

Штрафів на пів мільйона: в Луцьку торік виявили порушення на 30 об’єктах будівництва

2 Лютого 2022 18:40
Торік на 30 об’єктах будівництва в місті Луцьку було виявлено порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності. Більшість порушень стосувалися самочинного будівництва без дозвільних документів. На порушників наклали штрафи в загальному розмірі 546 354 грн.

Про це йшлося 2 лютого під час чергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради. Члени виконкому розглянули проєкт рішення про результати роботи відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради за підсумками 2021 року.

Як стало відомо, торік відділ вніс у реєстр будівельної діяльності 742 документи, зокрема шість повідомлень про початок виконання підготовчих робіт, 194 повідомлення про початок виконання будівельних робіт, 280 декларацій про готовність до експлуатації об’єкта, 30 дозволів на виконання будівельних робіт, 25 сертифікатів про готовність об’єкта до експлуатації, 62 повернення на доопрацювання декларації про готовність до експлуатації об’єкта, 22 відмови у видачі дозволу, 17 відмов у видачі сертифікату, 59 повернень на доопрацювання повідомлень про початок виконання будівельних робіт.

Усього протягом року було видано 30 дозволів на виконання будівельних робіт. Зокрема, на капітальний ремонт головного корпусу Луцького НТУ, капітальний ремонт фасаду КЗ «Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького», капітальний ремонт прибудинкових територій, будівництво багатоквартирного житлового будинку № 6 на пр-ті Перемоги, 34, житлового будинку № 6 на вул. Цегельній, 28, нове будівництво каналізаційної насосної станції для перекачування промивних вод Дубнівського водозабору, будівництво медичного центру на вул. Дмитра Іващенка, 1.

Також було видано 25 сертифікатів про готовність об’єктів до експлуатації. Зокрема, на капітальний ремонт ДНЗ та будівництво багатоквартирних житлових будинків (вул. Рівненська, 25е, пр-т Перемоги, 34, будинок № 5, вул. Арцеулова, 3б, вул. Цегельна, 28, вул. Франка, 53, вул. Рівненська, 25, 29, вул. Рівненська, 123).

Торік відділ державного архітектурно-будівельного контролю здійснив 61 позапланову та чотири планові перевірки. На 30 об’єктах будівництва було виявлено порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності. На чотирьох об’єктах порушень виявлено не було, а 31 перевірку не було проведено через відсутність суб’єкта містобудування на об’єкті будівництва. Переважна кількість правопорушень на об’єктах будівництва стосується факту самочинного будівництва без дозвільних документів.

Загальна сума накладених штрафних санкцій за результатами перевірок складає 546 354 грн, з них у добровільному порядку сплачено 323 744 грн.

Нагадаємо, Державна інспекція архітектури і містобудування (ДІАМ) відмовила у прийнятті в експлуатацію двох луцьких житлових комплексів: ЖК «Візаві» (раніше – «Егоїст») на проспекті Соборності, 22б і ЖК «Сафрон» на вул. Львівській, 102, 103.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нема на то ради ! Показати IP 2 Лютого 2022 20:52
Одна із класичних афер легалізації самочинного будівництва. Сьогодні сплатити штраф дешевше і вигідніше, аніж дотримуватись вимог чинного законодавства ! Так влада демонструє свою принциповість і показує роботу, яка насправді є замиленням ! А що владою зроблено після притягнення до адміністративної відповідальності такого порушника ? Це ж тільки перший крок ! А далі повинно бути або знесення, або вилучення, або притягнення до кримінальної відповідальності ! А так всі вважають, шо оштрафували і робота зроблена ! А там же ще порушення будівельних, протипожежних, санітарних норм, інсоляції, що не дає підстав для узаконення !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus