USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Штраф та конфіскація товарів: у волинянина знайшли сигарети та алкоголь без акцизів

Сьогодні 17:01
Жителя Володимира судили за незаконне зберігання підроблених підакцизних товарів. Тепер за знайдені в нього алкоголь та сигарети чоловік заплатить 85 тисяч гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду.

У грудні 2023 року Олександр К. придбав в інтернеті у невстановленої особи виготовлені алкогольні напої. Він мав намір продавати спиртне, але не мав ліцензії.

Уже в січні до чоловіка навідалися правоохоронні органи з обшуками. Знайшли понад 40 пляшок, понад 40 тетрапаків і 34 пластикові тари об’ємом 5 літрів із незаконно виготовленими вином, горілкою та коньяком.

Читати ще: На Волині оштрафували пенсіонерку, в якої знайшли 64 пачки сигарет без акцизу

Крім того, горе-підприємець купив з метою збуту тютюнові вироби. 110 пачок сигарет без марок акцизного податку також вилучили. Експертиза підтвердила, що товар виготовляли нелегально.

Таким чином чоловіка судили за ч. 1 ст. 204 КК України, тобто за незаконне придбання, транспортування, зберігання з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Обвинувачений, який працює водієм, уклав угоду про визнання вини із прокуратурою. Суд визнав Олександра К. винним і призначив йому 85 тисяч гривень штрафу з конфіскацією та знищенням фальсифікату. На користь держави за експертизи чоловік заплатить ще 17 тисяч.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus