USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.75

Штраф і конфіскація товару на потреби ЗСУ: луцькі муніципали борються зі стихійною торгівлею на стоянках біля ринків

5 Липня 2022 10:58
На телефон гарячої лінії «Група швидкого реагування» департаменту муніципальної варти регулярно надходять скарги щодо несанкціонованої торгівлі з автомобілів на парковках уздовж ринків «Центральний», «Пасаж».

Як інформують муніципали, інспектори відділу протидії стихійній торгівлі неодноразово проводили роз’яснювальні бесіди з продавцями, які здійснюють торгівлю з рук у невстановленому місці, адже відповідно до Правил торгівлі на ринках, використання транспортних стоянок для продажу товарів заборонено.

Тож на суб’єктів господарювання, громадян, які здійснюватимуть торгівлю у невстановлених місцях, в тому числі з транспортних засобів на стоянках та майданчиках для паркування транспорту, інспектори департаменту складатимуть адміністративні матеріали за порушення ст. 160 КУпАП з вилученням об’єктів торгівлі.

Санкція статті передбачає штраф від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Усі матеріали будуть передавати до Луцького міськрайонного суду Волинської області, а вилучений товар, зокрема продукти тривалого зберігання – олію, крупи, цукор тощо – на потреби Збройних сил України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
007 Показати IP 5 Липня 2022 11:10
Ну і що ви конфіскуєте для ЗСУ , молоко чи ягоди . Цікаво як ви їх довезете до 0 ?
Лучанин Показати IP 5 Липня 2022 11:30
Борються з людьми, які зібрали вишні зі свого дерева і продають, щоб мати якусь копійчину у тяжкий час. Така собі боротьба, нема чим пишатись.
1601 Показати IP 5 Липня 2022 11:47
А штраф в розмірі аж від 17грн. до 119 грн. Вже б такого і не писали.
Заказуха Показати IP 5 Липня 2022 12:28
...регулярно надходять скарги щодо несанкціонованої торгівлі... Хіба що муніципали самі собі дзвонять.
911 Показати IP 5 Липня 2022 12:39
Ви вже напевно точно подуріли. Знайшли порушників . А де славнозвісні броніки Ярмольського. гуманітарка де вона де ті посіпаки що продавали все це
123 Показати IP 5 Липня 2022 13:41
І багато складено протоколів і актів вилучених вишень чи чорниць. Не пишіть дурні. Я сам був свідком минулого року, коли муніципали підлітали на авто Рено Дустер, хватали в бабусь відра з помідорами та вишнямиі і втікали. Мали чим закусити напевно. Це вилучення чи злодійство?
Роман Показати IP 5 Липня 2022 14:51
Хтось пояснить, що це за явище муніципали? Які в них повноваження? Щоб звернутись до людини, перевірити документи, накласти штраф, мають бути повноваження.
Олександр Показати IP 5 Липня 2022 15:59
"Бідні" муніципали, постійно їм "прилітає". Але насправді вони впорядковують хаос у місті і я їм вдячний. Оскільки народ вибрав рух до цивілізації - намагайтеся дотримуватися правил.
Zoya Показати IP 5 Липня 2022 17:51
А коли вже наведуть порядок в дворах.Там уже пішки не можна пройти.І нікого не можна докликатися.
Олександр Показати IP 5 Липня 2022 23:26
Ушльопкі повні ці паліцаї, в них що неба більш серьозних справ як гонитися за людьми ті що хочуть заробити хоть на кусок хліба і на стиральний порошок. Крадуть мільярдами так тих вони не рухають, бо там знають що нічо не візьмуть. Цих паліцаїв хто їм подібний і підігрує треба на вили і в слід за руским корабльом.
Олександра Показати IP 5 Липня 2022 23:44
Це мова йде не за бабусь з вишнями чи молоком,а за буси,які в наглу торгують зі стоянок, які для покупців зроблені. Давно тих торгашів треба звідти гнати...купи контейнер і відкрий підприємця,а тоді торгуй. А то безлад,як не оковитою торгують то з бусів торгують.
Анонім Показати IP 6 Липня 2022 10:40
Деякі коментатори або д*рні або сліпі. Де в новині мова про вишні і бабів? Мова про торгівлю З МАШИН НА СТОЯНКАХ!!!
Андрій Показати IP 6 Липня 2022 14:46
Ну що там продають молоко сир сметану картоплю ягоди. фрукти за стоянку платять значить є дохід державі і місця багато незаймає Тай чистіше .От представте я приїду на ринок десь поставлю машину а потім ще пока перенести товар потім на прилавок якихось газет застелити а хто мені буде за товаром дивитися Тай ще купу сміття обставити як мало товару то одне а як багато то вже проблема порахуйте скільки за місце заплатити ще ще стоянку витрати на машину на дорогу ще аналізи товару Тай попробуй що зароби
Добродій. Показати IP 6 Липня 2022 18:53
Муніципали - "то легальні найманці місцевої влади,які здійснюють те,що хочуть.І те,чого їм дозволяє та замовляє сама місцева влада".Хотіли собі децентралізацію?Майте!А ще,з юридичної точки зору,то вони не представляють собою ніякого правопорядку!Ніякого відношення до нац.поліції,ЗСУ,МВС вони не мають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus