USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Штати готові приймати російських ухилянтів, але політичний притулок надаватимуть вибірково

28 Вересня 2022 00:18
Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що Сполучені Штати готові приймати громадян Росії, які тікають за кордон від мобілізації, але політичний притулок їм будуть надавати в індивідуальному порядку.

Про це повідомляє Європейська правда.

"Ми чітко розрізняємо дії російського уряду, їхніх збройних сил в Україні та росіян, багато з яких відверто висловилися проти цієї несправедливої війни. Ми це спостерігали в останні кілька днів, причому протести в Росії тривають і нині", – зазначила Жан-П’єр.

"Тож будь-хто, хто шукає притулку від політичного переслідування, незалежно від громадянства, може подати заявку на притулок у США, і його заявку розглядатимуть в індивідуальному порядку. Такою ми бачимо свою роль у цьому процесі", – додала вона.

Читати ще: ФСБ нарахувала понад 260 тисяч чоловіків, які втекли з Росії через мобілізацію

Нагадаємо, в країнах Європейського Союзу розгорнулася дискусія щодо того, чи варто пропускати російських ухилянтів через кордон. Країни Балтії і Польща стурбовані тим, що відкриття кордонів для росіян може дозволити пропутінським оперативникам потрапити до ЄС.

Водночас такі країни, як Німеччина, Ірландія і Нідерланди, вже підтримали надання російським дезертирам та ухилянтам притулку. Такої ж думки і президент Європейської ради Шарль Мішель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus