USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Штам коронавірусу дістався і до диких норок у США

16 Грудня 2020 07:40
У ветеренарній службі США стверджують, що отримали позитивний результат тестування на коронавірус у дикої норки, яка опинилась на фермі, де захворювання виявляли у тварин, яких там вирощували.

Про це інформує Українська правда з посиланням на ВВС.

Цей випадок свідчить, що дикі норки також можуть хворіти на Sars-Co-V2. Наразі вважається, що у Великій Британії доволі велика популяції цих тварин, тому що раніше вони тікали із ферм. Проте вони рідко зустрічаються із людьми та з ними контактують.

Раніше про випадки зараження на фермах повідомлялось у США та Європі.

Проте наразі немає жодних доказів того, що інфекція може передаватись між норками поза межами ферм.

Як відомо, в Данії, яка є найбільшим у світі експортером хутра норки, у 214 тварин виявили мутований коронавірус, який пов'язують із норковими фермами. Через це в країні вирішили знищити всіх норок, оскільки новий вірус небезпечний для людей. Згодом це рішення визнали помилковим. Проте щонайменше 10 мільйонів норок було знищено фермерами відповідно до урядового розпорядження, доки його не визнали таким, що порушує законодавство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus