USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Штаб блокади вимагає опублікувати всі документи Мінських угод

28 Лютого 2017 11:14
Учасники блокади окупованого Донбасу вимагають у Президента України Петра Порошенка опублікувати всі документи Мінських домовленостей.

Про це йдеться на сторінці Штабу блокади торгівлі з окупантами у Фейсбуці.

"Штаб Блокади звертається до президента з вимогою оприлюднити всі документи підписані від імені України у Мінську", - йдеться в повідомленні.

Таку вимогу штаб оприлюднив через інтерв'ю заступника міністра тимчасово окупованих територій Георгія Туки в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Як зазначають учасники блокади, у своєму інтерв'ю заступник міністра у справах окупованих територій Тука заявив, що т. зв. "націоналізація" підприємств ватажками т. зв. ЛДНР - порушення Мінських угод.

"Недоторканність українських підприємств, в тому числі публічного акціонерного товариства" Укрзалізниця ", була однією з умов, досягнутих в ході переговорів у Мінську. Якщо ми станемо свідками того, що українські підприємства, зареєстровані на території України, будуть, як вони заявили, взяті під зовнішнє управління - це буде пряме порушення "мінських домовленостей", - заявив Тука.

Окрім цього, вони звернули увагу і на заяву Сергія Тарути, що "вони (російські найманці) не чіпають наші підприємства, тому що вони прописані у списках Мінська".

ЧИТАТИ ЩЕ: НАЗИВАЮЧИ БЛОКАДУ «ВУГІЛЬНОЮ», ВЛАДА ПРИКРИВАЄ ІНШІ ЗЛОЧИННІ СХЕМИ?

"Аналізуючи ці висловлювання, а також розуміючи, що без попередньої домовленості з окупаційною владою РФ настільки масштабні торговельні відносини під час війни не можливі, Штаб звертається з вимогами до Президента України: негайно оприлюднити всі документи, які підписані у Мінську особисто президентом чи його представниками, а також представниками країни-агресора.

Нас цікавить, про що ви домовилися з керівництвом РФ в той час, коли ми і наші бойові побратими тримали фронт в Дебальцевому, Широкіному та на Бахмутівській трасі у 2015-2016.

Вимагаємо сказати Народу правду!" - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus