USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Шпигунство чи цензура? У Німеччині перевіряють смартфони Xiaomi

1 Жовтня 2021 12:06
Федеральне агентство з нагляду за кібербезпекою Німеччини, BSI, проводить технічну експертизу мобільного телефону, виробленого китайською Xiaomi.

Про це заявив представник міністерства внутрішніх справ країни, але він не повідомив подробиць про те, яку перевірку проводило агентство, пише Новое время з посиланням на Reuters.

Це сталося після того, як державний орган з кібербезпеки Литви заявив, що телефони Xiaomi мають вбудовану здатність виявляти і піддавати цензурі такі терміни, як «Вільний Тибет», «Хай живе незалежність Тайваню» або «рух за демократію».

У відповідь Xiaomi заявила, що залучає стороннього експерта для оцінки тверджень Литви про те, що її смартфони мають вбудовані можливості цензури. Але з приводу німецького розслідування компанія не дала коментарів.

У Xiaomi не уточнили, яку саме сторонню організацію компанія залучила для проведення оцінки. Представник компанії заявив Reuters, що це організація, що базується в Європі.

Також в Xiaomi заявили, що компанія відповідає стандартам управління інформаційною безпекою ISO / IEC 27001 та системі управління конфіденційною інформацією ISO / IEC 27701 — двом структурам для дотримання європейського GDPR.

За даними дослідницької компанії Strategy Analytics, Xiaomi вперше стала провідним постачальником смартфонів в Європі у другому кварталі 2021 року поставивши туди рекордні 12,7 млн одиниць.

Поряд з іншими китайськими конкурентами по операційній системі Android, Xiaomi продемонструвала зростання частки ринку після введення санкцій США проти Huawei Technologies Co Ltd (HWT.UL), що завдало шкоди її колись домінуючому підрозділу смартфонів.

У Німеччині виникли побоювання з приводу безпеки використання технологій китайських компаній, таких як Huawei, при розгортанні мережі 5G після того, як США закликали заборонити компанію, заявивши, що її обладнання може використовуватися для підтримки китайського державного шпигунства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus