USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.55
  • PLN 10.60 10.75

Шотландія призупиняє програму підтримки українських біженців: причина

12 Липня 2022 08:39
Шотландія призупиняє програму підтримки українських біженців на три місяці через брак відповідного житла.

Про це йдеться у заяві шотландського уряду, інформує ТСН з посиланням на The Guardian.

Призупинення схеми «забезпечить, що переміщені особи, які вже тут, і ті, хто прибуде до Шотландії найближчими місяцями, будуть у безпеці та підтримці стільки, скільки їм потрібно, після небезпек, з якими вони зіткнулися вдома».

Зазначено, що 4666 українців вже прийняли в Шотландії за спеціальною програмою підтримки, яка передбачає надання житла. Ще близько 18 тисяч громадян України подали відповідні заявки.

Уряд пояснює: якщо такі темпи прибуття українців будуть і надалі, місцевій владі, можливо, доведеться вдатися до термінового розміщення. За словами уряду, термінове розміщення не відповідає «теплому шотландському прийому», який вони прагнули запропонувати.

Уряд Шотландії закликав уряд Великої Британії скасувати всі візові вимоги. Згідно зі схемою, люди, які подають заявку на отримання британської візи, можуть обрати уряд Шотландії як піклувальника. Лише після того, як міністерство внутрішніх справ Великої Британії схвалить заявку, біженець зможе виїхати до Шотландії.

Станом на 5 липня урядові дані показують, що заявки на отримання віз, у яких Шотландія вказана як піклувальник, зросли на 21% порівняно з попереднім тижнем, водночас кількість виданих віз збільшилася на 27%, а число прибуттів за схемою піклування зросло на 20%.

Шотландський уряд забезпечив додаткове розміщення в готелях і університетських містечках, а нещодавно зафрахтував пасажирське судно, щоб забезпечити додаткове тимчасове житло з 739 кімнатами на шість місяців, починаючи від липня.

Ніл Грей, шотландський міністр, який відповідає за українських біженців, сказав, що тимчасова пауза у видаванні віз пов'язана з тим, аби «забезпечити прийом людей з України, на який вони заслуговують».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІРУС Показати IP 12 Липня 2022 09:54
Ці українські біженці мертвого замучать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus