USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Шольц вважає, що Європа має перейти до великомасштабного виробництва зброї

13 Лютого 2024 09:15
Канцлер Німеччини Олаф Шольц на церемонії закладання нового заводу з виробництва боєприпасів закликав перейти до великомасштабного виробництва оборонного обладнання, аби Європа могла успішно стримувати агресорів.

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на слова Шольца, які наводить ZDF.

Зважаючи на загрозу з боку Росії, Шольц закликав до значного збільшення оборонного виробництва в Європі на церемонії закладання нового заводу з виробництва боєприпасів для оборонного концерну Rheinmetall.

За словами Шольца, європейські партнери повинні об’єднати свої замовлення і забезпечити оборонну промисловість безпекою поставок на найближчі десятиліття.

«Ми повинні відійти від мануфактури і перейти до великомасштабного виробництва оборонного обладнання», – констатував канцлер Німеччини.

Читати ще: Україна може зіткнутись з дефіцитом боєприпасів для ППО вже наступного місяця, – ISW

Агресивна війна Росії в Україні та відкрито сформульовані імперські амбіції президента Володимира Путіна є «головною загрозою для європейського мирного порядку», зауважив Шольц.

«Якщо ви хочете миру, ви повинні успішно стримувати потенційних агресорів», – резюмував глава уряду Німеччини.

Читати ще: Україна стане першою країною у світі, яка отримає новітні десантні машини від Rheinmetall

Після завершення будівництва і запуску новий завод Rheinmetall в Унтерлюсі вироблятиме 200 тисяч артилерійських боєприпасів на рік, зокрема і для України. За інформацією Rheinmetall, компанія інвестує в цей об’єкт 300 мільйонів євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вангард Груп Показати IP 13 Лютого 2024 10:24
А хто володіє Rheinmetall?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus