USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.60 10.75

Шольц повідомив про виділення 150 мільйонів євро допомоги Україні

14 Лютого 2022 17:37
Німеччина виділить Україні 150 мільйонів євро допомоги «з поточного незв’язаного фінансового кредиту».

Про це повідомив німецький канцлер Олаф Шольц за підсумком переговорів з президентом Володимиром Зеленським.

Шольц наголосив, що Берлін «підтримує Україну багато років словом і ділом»

«Жодна країна у світі так сильно фінансово не підтримувала Україну за останні вісім років. Ми будемо продовжувати цю підтримку. Радий, що можу сьогодні оголосити швидку виплату 150 млн євро з поточного незв’язаного фінансового кредиту. І можу оголосити новий незв’язаний фінансовий кредит», – наголосив він.

За словам політика, між Україною і Німеччиною існують міцні економічні відносини: «Можу запевнити в тому, що ми і надалі підтримуватимемо вас. Зокрема у тому, що заохочуємо німецьких інвесторів».

До слова, сьогодні, 14 лютого, Шольц відвідує з візитом Україну. Вже 15 лютого він вирушить до Москви для зустрічі з Володимиром Путіним.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 12 лютого провів переговори з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Стало відомо, що Канад заявила про надання значного фінансового пакету для зміцнення України. Йдеться про 120 мільйонів доларів допомоги, а також продовження тренувальної місії UNIFIER.

Нагалаємр, Рада постійних представників ЄС на рівні послів підтримали сьогодні пропозицію Єврокомісії надати Україні додаткову надзвичайну у макрофінансову допомогу в обсязі €1,2 мільярда євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus