USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.74

Шмигаль заявив, що проблема із постачанням вугілля в Україні вирішена

17 Грудня 2021 14:14
На сьогодні проблема із постачанням вугілля на теплові електростанції та теплоелектроцентралі вирішена, щомісячне постачання палива становить 2 млн тонн при споживанні 1,7 млн тонн.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє Укрінформ.

«Стосовно наявності вугілля, сьогодні баланс позитивний. Ми видобуваємо й імпортуємо у сумі 2 млн тонн у місяць при споживанні 1,7 млн тонн. З вугіллям на сьогодні проблема, за інформацією Міністерства енергетики, вирішена», – сказав Шмигаль.

За його словами, уряд прийняв усі необхідні рішення, щоб забезпечити стабільність енергосистеми. Зокрема, Шмигаль прокоментував ситуацію із запасами вугілля на Луганській ТЕС.

«У разі продовження зі сторони РФ заборони на провезення вугілля на Луганську ТЕС, оскільки іншого залізничного шляху немає, буде подаватися газ за відповідною ціною як додаткова послуга», – сказав він.

Шмигаль запевнив, що місто Щастя та інші населені пункти, які Луганська ТЕС забезпечує теплом, не залишаться без послуги.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що Служба безпеки направила Кабінету Міністрів лист, в якому попередила про критично низький рівень запасів вугілля на ТЕС і ТЕЦ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
007 Показати IP 17 Грудня 2021 22:26
Скільки шахт позакривали , роздерли , розікрали , людей без роботи лишили ( спеціалістів в вугільній промисловості ) , а тепер з людей дурнів робите , накруткі через фірми прокладкі , працюєте з днр , лнр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus