USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.45 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Шмигаль назвав число українців, які отримали бронь від мобілізації

Сьогодні 08:39
Влада України допускає можливість збільшення економічного бронювання для громадян на тлі мобілізації. Наразі таку бронь мають понад 900 тисяч людей.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на форум Ялтинської європейської стратегії (YES) передає Кореспондент.

Відповідаючи на запитання, чи може мобілізація, темпи якої зростають, підірвати економіку країни, глава уряду відзначив активну роботу Кабінету міністрів для дотримання балансу в координації з військовими.

Читати ще: Відкупитися від мобілізації буде неможливо: в Україні оновлять систему бронювання

«Мобілізація сьогодні – це пріоритет, це виживання. І ми розуміємо, що дотримання балансу вимагає певної координації між урядом, військовими, українським бізнесом», – сказав Шмигаль.

Прем’єр зазначив, що влада пообіцяла оновлення продукту бронювання для бізнесу найближчим часом. Та додав, що в цьому процесі буде важливий принцип «воюй або працюй».

«У воюючій країні не має іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, друга частина населення має безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій», – наголосив він.

За словами Шмигаля, тому цей принцип є «критично важливим для нашого виживання і перемоги».

«У нас сьогодні понад 900 тисяч людей в бізнесі є заброньованими. Це важливий показник. Ми розуміємо, що можемо припускати ще більшу кількість заброньованих в бізнесі, але за умов, щоб була дотримана повністю «математика» мобілізації», – зазначив прем’єр.

Глава Кабміну додав, що цей важливий момент «стоїть «червоною ниткою» для нашого уряду».

Зауважимо, від початку офіційного запуску сервісу електронного бронювання через портал Дія критично важливі підприємства та ті, які працюють на потреби ЗСУ, вже забронювали майже 160 тисяч працівників.

Станом на 1 серпня 615 тисяч військовозобовʼязаних чоловіків мали відстрочку від призову на військову службу у звʼязку з бронюванням. Найбільше «заброньованих» – в енергетичній галузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus