USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Шлюб онлайн скоро з'явиться в «Дії»

30 Травня 2024 10:39
У застосунку «Дія» скоро з’явиться нова довгоочікувана послуга – шлюб онлайн, яка стане помічною для пар на відстані, особливо для військових.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

«Обираєте вільну дату й час та очікуйте на посилання на справжню церемонію по відеозвʼязку. Цифрове свідоцтво про реєстрацію шлюбу автоматично підтягнеться в «Дію». А фізичний документ пара може замовити доставкою Укрпошти чи забрати у відділенні», – деталізували у Мінцифри.

Повнолітні пари уже зараз можуть протестувати одруження через «Дію», якщо: мають ID-картку чи біометричний закордонний паспорт у «Дії»; верифікований податковий номер; неодружені на момент подання заяви або розлучені та мають актовий запис про це у ДРАЦС.

Читати ще: В Дії знову зʼявилися послуги для водіїв

У Мінцифри зауважили, що на бета-тестування мають зареєструватись наречений і наречена, і зробити це за посиланням.

Як повідомлялося, частка людей, які користуються державними послугами в електронному вигляді, збільшилася торік до 64%. Найбільше респондентів (51%, у 2022 році – 52%) повідомляють про користування «Дією». Серед конкретних сервісів застосунку найпопулярнішими були отримання довідки ОК-5 або ОК-7 (20% опитаних, у 2022 році – 7%) та реєстрація статусу ВПО (14%, у 2022 році – 16%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus