USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.55 10.73

«Шлях чемпіонів»: у ліцеї на Волині реалізовуватимуть мультиспортивний проєкт

Сьогодні 09:50
«Шлях чемпіонів» – загальнодержавна ініціатива, яка нині впроваджується у різних областях. Мета – створення умов для самореалізації дітей та молоді через поглиблені заняття спортом в спеціалізованих класах закладів освіти. Офіційний старт проєкту дав тристоронній меморандум про співпрацю між Міністерством молоді та спорту України, Любомльською міською радою та Національним олімпійським комітетом України. Деталі проєкту обговорили заступник Міністра молоді та спорту Олексій Нікітенко, голова Волиньради, очільник регіонального осередку НОК України Григорій Недопад, міський голова Любомля Роман Ющук та представники районної влади.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Так, в рамках реалізації проєкту на базі Любомльського ліцею № 1 ім. Н. Ужвій, починаючи з 2024-2025 навчального року, буде функціонувати спортивний клас, в якому навчатимуться до 30 учнів і опановуватимуть такі види спорту, як дзюдо та бокс. Набір дітей до спортивного класу планується здійснювати кожного навчального року. Учні цих класів матимуть ряд переваг, а саме: дворазове систематичне професійне спортивне тренування в обраному виді спорту під керівництвом кваліфікованих тренерів; дворазове безкоштовне якісне харчування; участь у різноманітних спортивних змаганнях, турнірах, чемпіонатах; пішу доступність до центрального стадіону та ДЮСШ; підвезення на навчання та різні заходи транспортом ліцею тощо.
Майбутнім олімпійцям передали вітання олімпійський чемпіон з боксу Олександр Хижняк та чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая. До присутніх звернувся і президент НОК України Вадим Гутцайт. У відеозверненні він наголосив на важливості проєкту, адже в майбутньому цей освітній заклад стане осередком підтримки талановитих та фізично активних дітей. За його словами, саме у такий спосіб держава має намір надалі формувати молоде покоління олімпійців та резерв для національних збірних України.

Читати ще: 111 км за 23 години: волинські спортсмени достойно виступили на ЧЄ зі спортивного орієнтування

Голова обласної ради, очільник Волинського осередку НОКУ Григорій Недопад висловив вдячність керівництву профільного Міністерства, президенту Національного Олімпійського комітету та очільнику Любомльської громади за проявлену ініціативу з реалізації проєкту.
«Мультиспортивний проєкт «Шлях чемпіонів» впевнено реалізовується в Україні, адже йдеться про майбутнє наших дітей, про здорове, фізично розвинене та вмотивоване молоде покоління. Приємно, що сьогодні він стартував і на Волині. Я переконаний, Любомльський ліцей № 1 стане осередком спортивного життя, де кожен учень матиме можливість якнайкраще розкрити свій потенціал, а у майбутньому зробити свій внесок у спортивні здобутки нашої країни на міжнародній арені. Нехай ця ініціатива стане прикладом й для інших громад області, які також мають славні фізкультурно-спортивні традиції та потенціал», – наголосив Григорій Недопад.

Читати ще: П’ятеро волинян представлятимуть Україну на Паралімпіаді-2024

Учасники заходу цього дня також мали нагоду оглянути спортивну інфраструктуру Любомля. Показові заняття гостям продемонстрували вихованці секції боротьби дзюдо місцевої ДЮСШ, а у Любомльському ліцеї № 1 ім. Н. Ужвій відбулась презентація майбутнього мультиспортивного класу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus