USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Школяр з Ратнівщини зібрав 70 тис. грн на дрони для захисників

Сьогодні 08:11
Юний парафіянин храму Покрови Пресвятої Богородиці, що в селі Велимче Ковельського району, зібрав близько 70 тис. грн на два дрони для воїнів 14-ї механізованої бригади.

Про це повідомили у Волинській єпархії ПЦУ.

Про збір хлопця оголосив настоятель місцевої церкви Ратнівського деканату Дмитро Алій. Віряни активно долучилися й за тиждень зібрали потрібну суму.

«Були перекази і з-за закордону, адже є вихідці з Велимча, які живуть у Бельгії, Німеччині, Англії, США, вони дуже сприяють таким починам», – розповів душпастир.

Читати ще: Під час книжкового ярмарку у Володимирі назбирали 35 тисяч на дрони для ЗСУ

Збір на дрони аж ніяк не перший у десятирічного волонтера Михайла. Хлопець усіляко підтримує військових та ініціює нові заходи.

«Раніше він збирав нашим захисникам на турнікети, медичні засоби тощо. Відмовлявся від смаколиків, які можна придбати в магазині, натомість кожну гривню беріг для воїнів. Я вважаю, що неабияку роль відіграло виховання, прищеплена любов до своєї держави», – каже панотець.
Аби відзначити ці старання, отець Дмитро вирішив привезти Михайлика до митрополита Луцького і Волинського Михаїла, щоб той його благословив.

«Архієрей радісно зустрів хлопця. Вони гарно поспілкувалися й Михайло отримав відзнаку від архіпастиря за свою благодійність. Дуже хочу, щоб інші бачили це і брали приклад. Україна живе в нашій молоді, в нашому майбутньому», – зазначив священник.

Читати ще: У Заболоттівській громаді під час благодійного турніру з мініфутболу зібрали понад 15 тис. грн для бійців 14-ї бригади

На цій ниві Михайлик став проявляти себе після героїчної загибелі на війні у вересні 2022-го жителя села Велимче Володимира Редьковича.

«Він дуже його поважав і любив. Знав, що захисник воював з 2014 року. Після смерті Володимира на харківському напрямку хлопець сказав, що хоче допомогти врятувати нашу країну», – додав Дмитро Алій.
Священник розповів, що збори відбуваються різними шляхами, зокрема проведенням усіляких лотерей. Парафіянки випікають солодощі та влаштовують акції, таким чином допомагають Збройним силам України.

«Ми знову оголосили збір і зараз збираємо кошти на автомобіль для нашого односельчанина, воїна 14-ї бригади, який виконує бойове завдання на Курському напрямку», – розповів панотець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP Сьогодні 08:51
А нашій владі не стидно? Що діти збирають такі гроші,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus