USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Три місяці нерестової заборони на Волині: шкоди – майже на 800 тисяч, штрафів – на 9 тисяч

Сьогодні 08:12
30 червня закінчилася нерестова заборона на водних об’єктах Волині, яка тривала з 1 квітня 2024 року.

Контроль за дотриманням Правил рибальства, режиму територій та об’єктів природно-заповідного фонду у нерестовий період здійснювали Волинський рибоохоронний патруль спільно з Державною екологічною інспекцією у Волинській області, службами охорони національних парків, поліцією та 6 прикордонним Волинський загоном.

Під час нерестового періоду працівники Волинського рибоохоронного патруля здійснили 52 профілактичних та рибоохоронних рейди. Під час перевірок викрито 141 порушення природоохоронного законодавства, а саме: вилов риби із застосуванням заборонених знарядь лову (сітки, кловні, ості, ятері), риболовля з перевищенням знарядь, риболовля на нерестовищах, незаконний продаж заборонених знарядь лову.

Протягом трьох місяців на порушників накладено штрафів на суму 9010 грн. Нараховано шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів риб у водних об’єктах Волині, на суму 779 283 грн. Попереджено нанесення шкоди рибним запасам на суму 292 845 грн.

Читати ще: Через туристів, які порушують прикордонний режим, у Шацькій громаді можуть закрити пляж

У межах рибоохоронних заходів у порушників вилучено 333 кг водних біоресурсів. Окрім риби, вилучались також заборонені знаряддя лову. Так, у порушників рибальства за актами безгосподарського майна на водоймах області вилучено 104 одиниці заборонених знарядь лову. Протяжність вилучених заборонених сітних знарядь склала близько 4 км.

Протягом нересту викрито три порушення, в результаті яких заподіяно істотну шкоду рибному господарству на суму 642,5 тис. грн. Матеріали таких справ передано в слідчі органи за місцем скоєння правопорушення для ухвалення рішень згідно з чинним законодавством, йдеться про відкриття кримінальних проваджень.

Читати ще: Хто господарює на острові посеред Світязю. Фото

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Якщо ви помітили порушення правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, слід невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: 067 360 7840.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus