USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Шкільні та приватні табори: куди луцьким батькам віддати дитину влітку

28 Травня 2024 09:00
Незабаром у школярів закінчується навчальний рік. Тож батьки вже розмірковують, чим зайняти дітей влітку.

Приміром, у Луцьку цьогоріч нарешті відновлюють роботу пришкільних таборів. Їх закрили ще у 2020 році через спалах коронавірусної інфекції, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«Не можна сказати, що безпекова ситуація на належному рівні, але ми все-таки хочемо, щоб наші діти максимально оздоровилися», – відзначив очільник департаменту освіти Луцькради Віталій Бондар.

27 шкіл Луцька з 3 до 16 червня будуть проводити літні табори. Гроші на це виділили з бюджету громади. Наразі записатися в такі табори можуть тільки пільгові категорії. Туди, зокрема, входять діти загиблих військових, діти-сироти, діти з малозабезпечених родин та низка інших. Однак якщо будуть вільні місця, то запросять усіх охочих.

«Батьки можуть не виявити бажання віддати дитину в пришкільний табір. Тоді матимемо змогу зарахувати дитину не з пільгових категорій», – наголосив Віталій Бондар.

Читати ще: Майже учетверо більше: скільки пришкільних таборів працюватимуть цього року на Волині

Літнє навчання для школярів буде не тільки в школах. Волинська обласна Мала академія наук також пропонує учням зайняти вільний літній час.

«Плануємо 13 наукових інтенсивів, де кожна дитина зможе знайти себе. У нас буде й математична школа, школа журналістики, школа лідера, школа бізнесу тощо. Інтенсиви триватимуть 4–5 днів на базах Луцького національного технічного університету та Волинського університету імені Лесі Українки. Для наших дітей будуть відкриті лабораторії вишів, будуть цікаві практикуми та майстер-класи», – відзначила очільниця Волинської обласної МАН Тетяна Михалюк.

Літні школи академія наук проводить уже десятий рік поспіль. На час карантину вони були онлайн. За таке навчання батьки платитимуть 200 гривень.

«Зазвичай навчання безоплатне, але цього року спробували ввести благодійний внесок на покриття матеріалів і на екскурсії. Але внески платитимуть за бажанням. Хто не має змоги, то, звичайно, ніхто змушувати не буде. Є пільгові категорії, яким це питання не оголошується», – пояснила Тетяна Михалюк.

Читати ще: Фінальна гра: у Луцьку визначили переможця шкільної ліги Mind Game. Фото

Також діє приватне літнє навчання. Чи не кожна дитяча студія або приватна школа організовують одно- або двотижневі табори. Інколи воно відбувається в режимі щоденного відвідування, коли батьки приводять дитину вранці, а ввечері забирають додому.

Але є й такі, куди можна віддати дитину, так би мовити, повністю. Приміром, засновниця приватної школи, лучанка Інна Козак веде літній табір іноземних мов уже близько десяти років. Зазвичай, ділиться вона, їздять в інтеграційний центр у селі Замлиння Любомльського району.

«У нас завжди є англійська і польська мови. Третю мову час від часу змінюємо. Цього року в нас німецька, – зазначила Інна Козак. – Табір для дітей – це зміна обстановки, це нові друзі. Для них особливо важливо, що це якась нова атмосфера, де вони проводять час».

Читати ще: Вистава, подарунки та оздоровлення: сім’ї загиблих Героїв відпочивали в таборі на Волині. Фото

Долучатися можуть дітки віком від 7 до 16 років. Їх ділять на чотири вікові категорії. А за сім днів такого виїзного табору батьки заплатять 7,5 тисячі гривень.

«Близько восьмої ранку підйом, одягаємося, ранковий туалет, сніданок, дзвінок батькам. Далі забираємо в дітей телефони, бо ідуть три поспіль уроки. Там лісиста місцевість, тому гуляємо по лісу, збираємо чорниці. Є у нас і катання на конях», – наголосила Інна Козак.

Загалом – вибір за батьками та малюками. Як зазначають журналісти, у Луцьку можна знайти літній відпочинок для дітей на різний смак та гаманець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus