USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Шестеро за 5 років: як люди втрачали свідомість від промов Порошенка

6 Травня 2019 23:18
Сьогодні біля Петра Порошенка знову впав непритомним один із солдатів. Це стало вже традицією - навколо президента постійно хтось втрачає свідомість.

В основному це військовослужбовці. Порошенко любить довго виголошувати промови перед військовими на плацу. І чи то від змісту цих промов, чи від сонця, солдати регулярно непритомніють.

Разом з сьогоднішнім інцидентом - це вже шість випадків лише з солдатами. А ще поруч з Петром Олексійовичем падали цивільні - священик, омбудсмен і навіть син президента.

Страна згадала всі випадки, коли люди втрачали свідомість в присутності Порошенка.

6 травня 2019. Промова на День піхоти в Авдіївці

6 травня, біля Петра Порошенка зомліла військовослужбовець. Це сталося в Авдіївці, на святкуванні Дня піхоти.

Президент виголошував промову. У цей момент дівчина, яка стояла зліва від Порошенка, похитнулася, і її повело в сторону.

Її підхопили, Порошенко перервав промову і пішов за солдатами, які несли військову.

Потім він повернувся до трибуни, обернувся і наказав російською: "Зімкнути стрій". А в мікрофон додав: "І так буває".
5 січня 2019. Підписання Томосу

У цьому році 5 січня в Стамбулі поруч з Порошенком знепритомнів священик. Це сталося під час очікування підписання Томосу.
3 грудня 2018. Прямий телеефір

У прямому ефірі українського телеканалу ICTV під час виступу президента України Петра Порошенка в програмі Свобода слова знепритомніла Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

Вона впала відразу після слів Порошенко: "Ви бачили миттєву реакцію всього світу".

Ведучий попросив води і пояснив, що Денисова отримала кваліфіковану медичну допомогу.

Повернувшись через кілька секунд на трибуну Порошенко пояснив, що це трапилося через велике навантаження омбудсмена.
24 серпня 2018 року. Парад до Дня незалежності

Під час параду в День Незалежності в минулому році один з солдатів почесної варти знепритомнів на Хрещатику. Це сталося близько 10:35, коли президент виголошував промову. Військового підхопили і повели. А пізніше замінили почесну варту.

Солдат впав під час слів Порошенка про зв'язок України і ЄС: "Я хочу окремо звернути увагу: і ми потрібні Європі, тому що без нас Євросоюз не стане закінченим і ідеальним проектом. Цивілізаційна межа сучасної Європи проходить уздовж північно-східного кордону України. На континенті всі, хто не засліплений російськими грошима, розуміють, що без незалежної європейської країни, світу і безпеки в Європі було б менше".
Пізніше стало відомо, що на Хрещатику знепритомнів ще один військовий. Цього разу солдат Десантно-штурмових військ України. Він впав під час хвилини мовчання. Його не встигли підхопити, і він впав на асфальт. Постраждалого відтягнули колеги.
26 березня 2018 року. Річниця створення Нацгвардії

Тієї весни президент виголошував промову в честь річниці Нацгвардії. За ним стояли два прапороносця. Під час хвилини мовчання один з них захитався і впав на коліно. Його підхопили і повели. Місце біля прапора зайняли інші військові.
14 березня 2018 року. Зустріч президента Австрії Олександра ван дер Белена

Також в цьому році стався курйозний випадок з шапкою солдата почесної варти. Перед Адміністрацією президента в Києві зустрічали президента Австрії. Раптово один з військових втратив шапку, коли віддавав салют. Вона викотилася на червону доріжку. Петро Порошенко повернув головний убір.

Відео оприлюднив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко в Facebook. Він зазначив, що це було "дуже по-людськи".
25 листопада 2017 року. День пам'яті жертв голодомору

Ще один непритомність сталася під час пам'ятних заходів біля Меморіалу жертвам Голодомору за участю президента. Солдата почесної варти відвезла швидка допомога. Свідки кажуть, що він ослаб і впав.
23 серпня 2014. Молебень за Україну

У 2014 році син президента впав у свідомість прямо під час молебню за Україну в київському соборі Святої Софії. Йому стало погано під час церемонії, він кілька разів закрив очі і почав падати. Його підхопив колишній президент України Віктор Ющенко. Через деякий час хлопчик прийшов до тями і повернувся в храм.
7 червня 2014 року. Інавгурація Петра Порошенка

Перший випадок стався на інавгурації - вартовий знепритомнів, коли повз нього проходив новообраний президент. Він випустив карабін і впав на червону доріжку. Випадок тут же стали інтерпретувати, як символ. Одні говорили, що це хороший знак - солдат втратив зброю, значить, скоро закінчаться бойові дії на сході України. Інші вважали, що це не до добра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вальдемар Показати IP 7 Травня 2019 00:25
Порох просто енергетичний вампір який харчується людською енергією, от найслабші і не витримують, падають...
Волинянка Показати IP 7 Травня 2019 01:35
Я памятаю прямий ефір, коли жінці стало погано. Вона не спала кілька ночей підряд перед ефіром. Порошенко та багато його прибічників -трудоголіки. Навіщо писати, аби лиш писати..???
Ахаха Показати IP 7 Травня 2019 07:56
Людей зганяють до його приїзду завчасно на 3 години, а він ще запізниться пад.. на 3 години, от і не витримують молоді хлопці в шинелях і тендітні дівчата в бронежилетах під палючим сонцем. А сину можливо погано стало, бо це було на наступний день після того випадку, що в інтернеті гуляє
Ахаха Показати IP 7 Травня 2019 07:57
А так стаття дуже цікава. Дякую
скептик Показати IP 7 Травня 2019 12:18
словоблудіє збиває з ніг наповал
Навуходоносор Показати IP 7 Травня 2019 17:19
Да что люди, страна упала! Гоголевский Вий!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus