USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Щонайменше троє загиблих та майже 3 мільйона будинків без світла: у США вирує тропічний шторм

10 Липня 2024 13:56
Через тропічний шторм «Берил» на південному сході Техасу загинуло щонайменше троє людей, були затоплені автомагістралі, закриті нафтові порти, скасовано понад 1300 авіарейсів і знеструмлено понад 2,7 мільйона будинків і підприємств.

Про це повідомляє агентство Reuters, пише Економічна правда.

За даними Національного центру ураганів США (NHC), «Берил», найперший в цьому сезоні ураган 5 категорії, ослаб після того, як обрушився на прибережне техаське місто Матагорда з небезпечними штормовими хвилями і проливними дощами, а потім перемістився до Х’юстона. Агентство заявило, що умови можуть викликати торнадо в Техасі, Луїзіані та Арканзасі.

У штаті, який є найбільшим виробником нафти і природного газу в США, сповільнилася нафтопереробка, а деякі виробничі об’єкти були евакуйовані.

Читати ще: 36 днів шторму та руйнувань: циклон «Фредді» визнали найтривалішим за всю історію спостережень

«Ті з вас, хто живе на північному сході Техасу, знайте, що вас чекає тропічний штормовий вітер, можливо, до пізньої ночі», – сказав віце-губернатор штату Техас Ден Патрік.

Влада штату ще не оцінила економічні збитки, служби продовжують рятувальні роботи, в той час, як потужні вітри продовжують дути. За словами Томаса Глісона, голови Техаської комісії з комунальних послуг, відновлення електропостачання займе кілька днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus