USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Щонайменше 52% українців потребують психосоціальної підтримки

16 Січня 2024 07:41
В Україні щонайменше 52% громадян потребують якісної психосоціальної підтримки.

Про це під час пресконференції в Укрінформі сказала директорка з координації органів влади Координаційного центру з психічного здоров’я Кабміну, радниця Прем’єр-міністра Ірина Микичак.

«Значна частина громадян України – щонайменше 52% – потребує і буде потребувати якісної доказової психосоціальної підтримки», – зазначила вона.

Читати ще: «Звертатися по допомогу – нормально і потрібно», – координаторка простору для ветеранів та їхніх родин «Плюс Плюс ++» у Луцьку

Крім того, як підкреслила Микичак, процес надання допомоги людям потребує і дуже великих зусиль від медпрацівників. «Тому програма психосоціальної підтримки медпрацівників – це один з методів і способів посилити спроможність нашої медсистеми, не дати їй зламатися, надати можливість дуже якісно надавати допомогу всім тим людям, які її потребують – зокрема, і психологічну, і спеціалізовану психіатричну допомогу», – додала вона.

Керівниця проєктів благодійної організації «Відродження громад» Наталія Зарецька висловила думку, що доступність психологічної допомоги у закладах охорони здоров’я дуже важлива, і ця психологічна допомога має бути якісною та доступною.

Як вважає Микичак, віддалені наслідки травм внаслідок російської агресії будуть ще не один рік супроводжувати українську спільноту.

Читати ще: В Україні стартує проєкт з безкoштoвної психологічної дoпoмoги для підлітків та молоді

Вона висловила подяку «партнерам, неурядовому сектору, всім, з ким ми разом працюємо, щоб зберегти стійкість нашого народу і посилити нашу спроможність і волю до перемоги».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 17 Січня 2024 04:03
коли Юлька дозволить медичний канабіс ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus